2017 Infiniti Q50 ve Q60 Black S Özellikleri Açıklandı 2017-03-07

Infiniti Q50 ve Q60 Black S Cenevre' de sergileniyor.
07-03-2017 09:28 - 15589 Okundu

NFINITI, Cenevre Otomobil Fuarı’nda 2017 yılı içinde satışa sunacağı yenilenen Q50 modelinin dünya lansmanını gerçekleştiriyor. Yenilenen Q50’nin iç tasarımında omurgayı destekleyen yeni koltuklar ve malzeme kalitesindeki iyileştirmeler öne çıkıyor. Dış tasarımda ise çift bombeli ön ızgaranın derinliği artırılırken, yeni LED farlar INFINITI’nin ikonik “insan gözü” unsurunu ön plana çıkartıyor. Q60 Coupé’den alınan, yeni ve daha ince arka LED far grubu daha keskin ışık formuyla daha zarif bir görünüm sağlıyor.

Gelecekte, sürücü destek sistemine sahip tüm INFINITI modellerinde kullanılacak olan ProPILOT platformunu ilk kullanan model Infiniti Q50 oluyor. INFINITI Q50’de, “Lüks” ve “Spor” olarak iki farklı gövde seçeneği bulunuyor. Kolay yönlendirme ve net tepkileriyle kendini kanıtlamış, drive-by-wire teknolojisine sahip ikinci nesil direkt adaptif direksiyon (DAS-Direct Adaptive Steering) sistemini otomotiv sektöründe ilk defa sunmuş olan INFINITI Q50, ProPILOT platformunun da ilk kullanıcısı olarak yüzde 100 otonom sürüşe giden yolun öncülerinden biri olmayı sürdürüyor.

INFINITI Q60 Project Black S

INFINITI, Formula 1’de edindiği deneyimleri Project Black S serisi ile Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergiliyor. Yeni INFINITI Q60 Coupé üzerinden otomobil tutkunlarıyla buluşacak olan Project Black S, titanyum egzoz sistemi, ultra-hafif 21 inçlik jantlar, yüksek performans lastikleri, karbon-fiber aerodinamik karoser kiti ve özel mat gri-siyah rengiyle Cenevre Otomobil Fuarı’nın en dikkat çekici spor coupélerinden biri oldu. INFINITI Q60 Project Black S’i bu denli önemli yapan en büyük yenilik, INFINITI markasında ilk defa ERS teknolojisinin seri üretim bir otomobilde sunulması. INFINITI Q60 Project Black S’te kullanılan performans-hibrid güç ünitesi ERS desteği sayesinde anlık yüzde 25 tork desteği sağlanırken, Formula 1’den aktarılan bu teknoloji henüz seri üretim hiç bir binek otomobilde sunulmuyor.

INFINITI’nin, dünyanın en büyük motorsporları arenası olan Formula 1 için geliştirdiği yüksek teknolojiler Project Black S ile otomobillere aktarılıyor. Kinetik enerjiyi depolayan “Enerji Yenileme Sistemi” (Energy Recovery System-ERS) adındaki bu teknolojide çift-hibrid güç aktarımı elektrik enerjisinden faydalanarak anlık tork artışları sunuluyor. Bu sistem sayesinde hızlanmada hiç bir gecikme yaşanmadan maksimum ivmelenme elde ediliyor.

Cenevre’de lansmanı yapılan INFINITI Q60 Coupé Project Black S, çift-hibrid güç aktarımı ERS ile desteklenen, ödüllü çift turbo beslemeli 3.0 litrelik V6 motora sahip. INFINITI’nin sunduğu en kapsamlı V6 motor olan bu ünite, iki motor jeneratör ünitesi (MGU) ve elektrik enerjisini toplayan, depolayan ve yenileyen bir akü seti kullanarak performansa katkı sağlıyor. ERS desteği ile anlık olarak yüzde 25 daha fazla çekiş desteği sağlanıyor.

INFINITI Q60 Coupe’nin mevcut motor seçenekleri arasında, dünyanın ilk değişken sıkıştırma oranına sahip ve şimdiye kadar yaratılmış en gelişmiş içten yanmalı 4 silindirli turbo beslemeli VC-Turbo ve ödüllü çift turbo beslemeli V6 bulunuyor. Q60 2.0t’de 4 silindirli turbo beslemeli VC-Turbo, 211 HP güce sahipken, Q60S 3.0t’de çift turbo beslemeli V6, 405 HP güce ulaşıyor.