Citroen C4 Cactus ve Yeni C1'e Ödül

CITROËN’nin bu yıl lanse ettiği C4 Cactus modeli İngiltere’nin en prestijli yayınlarından BBC Top Gear Dergisi tarafından ödüllendirildi.
09-01-2015 15:57 - 18972 Okundu

Dünya çapında otomobil tutkunlarının ilgiyle takip ettiği İngiltere’nin en prestijli televizyon programı ve otomobil dergisi BBC Top Gear; daha fazla tasarım ve daha fazla konforu kullanışlı teknolojilerle bir araya getirerek akılcı bütçelerde otomobil severlere sunmayı hedefleyen Citroën C4 Cactus’ü “Yılın Hatchback Otomobili” ödülüne layık gördü. Top Gear Türkiye ekibi ayrıca, ‘Akıllı otomobil‘ çağının öncülerinden ve kompakt ölçüleriyle dikkat çeken C1’i de “Yılın Şehir Otomobili” seçti.

Beklentilerin ötesinde günümüzün ihtiyaçlarına tam anlamıyla yanıt veren C4 Cactus ve C1 modelleri şehir içi kullanıma uygun şekilde tasarlanarak, kullanıcıların beğenisini kazandı. Benzersiz Airbump teknolojisi ile dünyada ilk kez otomobilin dışını da hava yastıkları ile korumaya alan Citroën C4 Cactus, şehir trafiğinde sıkça karşılaşılan küçük hasarların önüne geçerken, yeni Citroën C1 ise “Mirror Screen” teknolojisi, şehir içinde dar sokaklardaki manevra kabiliyeti, arka park sensörü ve kompakt tasarımıyla ‘’Yılın Şehir Otomobili’’ ödülünü alıyor.  

Yeni Bir Dünya: CITROËN C4 CACTUS

Airbump®, dizayn ve fonksiyonelliğin bir arada oluşunun en son ifadesi. Citroën Cactus’ü çepe çevre kaplayan Airbump®, ön-arka tamponlar ve kapılarda yer alıyor. Çikolata rengi, koyu gri, kum gri, siyah olmak üzere dört farklı renkte sunulan Airbump® :  Yumuşak deri ile kaplı olan bu hava kapsülleri amortisör görevi görerek, otomobili dışarıdan gelecek ufak darbelere karşı koruyor. Airbump’da kullanılan TPU (termoplastik polüretan), adlı özel malzeme renk atmama özelliği de taşıyor. Tüm zorlu kullanım testlerinden geçen Airbump®lar özel bir bakıma ihtiyaçları olmadığı gibi aracın bakım ve onarım maliyetlerinin de düşmesine katkıda bulunuyor.

Citroën C4 Cactus, tüm araç komutlarının tek ekrandan yapabilme kolaylığını sağlayan 7’’ dokunmatik tableti, kanepe görünümlü geniş ön koltukları, tavana yerleştirilen yolcu hava yastığı sayesinde daha geniş oturma alanı ve daha fazla saklama raflarıyla (Airbag in Roof teknolojisi) şehir içi sürüşünü daha rahatlatıcı bir tecrübeye dönüştürüyor.  Araç; 2.60m’lik dingil mesafesi, 4.16m’lik uzunluğu ve 1.73m genişliği ile rahat bir iç mekan sunuyor. Kompakt hatchback ölçülerine sahip C4 Cactus’ün yüksekliği ise 1.48m.

Daha Fazla Tasarımla Çevik Hatlar: Yeni C1

Çevik hatları ile oldukça güçlü bir yapı sergileyen C1, ön farları ile de dinamik bir tasarıma sahip. 5 kapılı gövde tipi ile satışa sunulan Yeni C1’in tavanı katlanarak açılabilen Airscape isimli bir modeli de bulunuyor. C1, farklı tavan ve gövde rengi seçenekleri ile kişiselleştirmeye de imkan sağlıyor. Otomobil birbirinden özel 8 farklı renk seçeneğiyle sunuluyor.

Yeni Citroën C1, sadece 3.46 metrelik bir uzunlukla ferah ve konforlu bir yaşam sığdırmayı başarıyor. Yeni C1 dış boyutları ile de kompakt yapısını ispat ediyor. 1.62m genişliğe ve 1.46m yüksekliğe ve 9,60 metrelik dönüş çapına sahip olan yeni Citroën C1 ideal boyutları ile şehir içi kullanımlarda çevik bir sürüş sergiliyor. 196 lt’lik bagaj hacmi ise kolay bir erişime sahip. Arka koltuklar katlandığında bagaj kapasitesi 780 litreye çıkıyor.
 

‘Mirror Screen‘ ile kesintisiz iletişim otomobilin içerisine taşınıyor

Yeni Citroën C1, Citroën’nin teknolojilerindeki yeni dönemin tüm özelliklerini barındırıyor. Yeni C1 sahip olduğu 7’’ dokunmatik tablet ekranı ile birçok özelliği bir arada barındırıyor. Araç içi kullanımda sürücünün temel ihtiyacı olan radyo, telefon, araç içi fonksiyonların yönetilmesi gibi özellikleri bir arada sunabilen dokunmatik ekran, bir özelliği ile de benzerlerinden ayrılıyor. Akıllı telefon uygulamalarını kopyalamayı ve çalıştırmayı sağlayan navigasyon, rehber, mesaj ,müzik ve sosyal ağlara (Facebook, Twitter) ulaşım gibi uygulamaların yer aldığı “Mirror Screen” teknolojisi ile kişisel cep telefonlarındaki uygulamalar C1’in 7’’lik ekranında da görülerek kullanılabiliyor.