Kaskosu Olmayan Doludan Zarar Görenlere Müjde! İşte Yapmanız Gerekenler

Dolu yağışı araçların camlarını büyük zarar vermişti.
01-08-2017 08:36 - 13874 Okundu

Son haftalarda özellikle İstabul' da etkili olan fırtına ve dolu yağışı, araç sahipleri için kabusa dönmüştü.Dolu yağışı ile araçların camları kırılmış ve kaput ile tavanlarda dolu hasarları oluşmuştu. Kaskosu olanlar bu hasarları giderebiliyor fakat kaskosu olmayanlar bu afetten zararlı çıkmışlar.Ancak bugün yapılan bir açıklamaya göre kaskosu olmayan araç sahiplerinin de hasarı karşılanacak.Aynı durumda olan ev sahiplerinin de hasarları tespit edilip zararları karşılanacak.

DOLUDAN ZARAR GÖREN NE YAPMALI?

1- Daireniz sigortalı değilse, ikametinizin bulunduğu mahalledeki itfaiye müdürlüğünü arayarak zabıt tutulmasını isteyebilirsiniz. İtfaiye müdürlüğünün tutacağı zapta dilekçe ve daire fotoğraflarını ekleyerek, yine bağlı bulunduğunuz kaymakamlığın Afet Bürosuna başvurunuz gerekiyor.

2- Kaskosu olmayan araçlar yine önce itfaiye, sonra kaymakamlık afet bürosuna müracaat edebilir.

3- Kaskosu bulunan araçlar, sigorta şirketlerinden kaskoyu bozmayan, boya gerektirmeyen işlemi talep edebilir. Böylece aracın değer kaybının önüne geçilip kasko priminin artmasını önleyebilir.

4- Bazı sigorta şirketleri, zararın oluştuğu tarihten itibaren 5 gün içinde başvuru yapılmasını şart koşuyor, dikkatli olunmalı.