Renault Symbioz Özellikleri, Videosu

Renault, yeni konseptini geçtiğimiz Eylül ayında tanıtmıştı.
08-12-2017 14:15 - 14914 Okundu

Renault’ nun yeni modellerinde kullanacağı tasarım ve teknolojileri tek bir araçta toplandı. Symbioz adı verilen konsept için test sürüşleri ve ayrı bir etkinlik de düzenlendi.

İki elektrikli motor ile güçlendirilen Renault Smybioz,  72 kwh’ lik ve 100 kwh’ lik pillere sahip.Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan konsept, 680 ho güç ve 660 nm tork üretebiliyor.0-100 km/s hıza ise 6 saniyede ulaşabiliyor.

4.92 metre uzunluğunda, 1.92 metre genişliğinde ve 1.44 metre yüksekliğinde olan Smbioz, 3.07 metre dingil mesafesine sahip.

İç bölüm ise biraz şaşırtıcı.Orta konsol yok denebilir.İki büyük ekran yer alıyor ve standart otomobillerde gördüğümüz otomatik vites bölümü ile kolçak bölümü bu konseptte yer almıyor.

 

Ay aynalar yerine iç bölümde iki adet kamera kullanan konsept, adet uzay gemisinde hissiyatı uyandırıyoruz.Fakat direksiyon tasarımının kötü olduğunu söyleyebiliriz.Fakat bu direksiyon Renault’ nun klasikleşmiş bir sorunu da denebilir.Bir diğer detay ise DİKİZ aynası. Dikiz aynasında da kamera görüntüsü yer alıyor.