Seat, Cupra Modellerine Elektirkli Motor Ekleyecek

Seat, çevreci performans modeleri üretmeye hazırlanıyor.
30-06-2017 08:34 - 20677 Okundu

Seat' ın Cupra ailesi bilindiği gibi yüksek performanslı araçlardan oluşuyor.Daha çok benzinli motorların kullanıldığı Cupra ailesinde artık elektrikli motorlar da yer alacak.

Leon Cupra' dan sonra Ateca Cupra modelini de tanıtacak olan Seat, bu modelde 2.0 litrelik benzinli motor kullanacak.Bu motorun performansı 300 hp üzerinde olacak.Ayrıca yeni Arona modelini de tanıtan Seat, önümüzdeki dönemde elektrikli modelleri ile de adından söz ettirecek.

Arona' nın tanıtımında açıklama yapan Seat yöneticisi; "Cupra bizim için çok önemli. Elektrikli otomobillerimizin Cupra versiyonlarını da göreceğimize eminim. Elektrikli otomobiller fantastik performans ve hızlanmaya sahip. Cupra ve elektrifikasyon birbirine zıt şeyler değil."  ifadelerini kullandı.

Volkswagen Grup çatısı altında faaliyetlerini devam ettiren Seat, Skoda' nın ardından elektrik teknolojisine geçecek olan ikinci marka olacak.İlk modelin 2019 yılında satışa sunulması planlanıyor.Yeni modelde MEB platformu kullanılacak ve 500 km menzile sahip olacak.