Taşıt Kredisinde Limitler Artırıldı, Yüzde 70'ine Kadar Kredi Kullanılabilecek

Sıfır araç sahibi olmak isteyenler için önemli haber.
12-12-2017 09:59 - 18371 Okundu

 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, taşıt kredisi limitlerinde arttırım yaptı.Düzenleme Resmi Gazete’de yayınlandı.

Eskiden taşıt kredi kullanmak isteyenler  50 bin TL’ ye kadar kredi kullanabiliyordu.Yeni düzenleme ile bu miktar 100 bin TL’ ye çıkartıldı. Yani artık bankalar 100 bin liralık bir araç için %70’ine kadar olan bölümüne kredi verebilecekler. Satın alacağınız araç 100 bin TL ise 70 bin TL’sini bankadan kredi alabileceksiniz.

Aracın fiyatı 100 bin TL’ den fazla ise 100 bine kadar olan tutar için %70, geri kalan tutarın ise %50’sine kadar kredi kullanılabilecek.

Örneğin aracın fiyatı 150 bin TL ise en fazla 70 bin+25 bin TL yani 95 bin TL kredi kullanılabilecek.

Resmi Gazete’de yapılan açıklama şu şekilde; 

"Tüketicilere, binek araç edinimi amacıyla kullandırılacak taşıt kredilerinde ve taşıt teminatlı kredilerde veya yapılacak finansal kiralama işlemlerinde, kredi tutarının taşıtın değerine oranı taşıtın nihai fatura değeri yüz bin Türk Lirası ve altında olanlar için yüzde yetmişi aşamaz. Bu oran, nihai fatura değeri yüz bin Türk Lirasını aşan binek araçlarda, bedelin yüz bin Türk Lirasına kadar olan kısmı için yüzde yetmiş, yüz bin Türk Lirasının üstünde olan kısım için yüzde elli olarak uygulanır. İkinci el binek araçlarda taşıtın değerinin tespitinde kasko değeri esas alınır.”