Toyota Sosyal Sorumluluk Projelerine Devam Ediyor

Toyota Otomotiv, sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekle fark yaratmaya devam ediyor.
31-12-2014 12:30 - 22035 Okundu

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. toplumun ihtiyaçlarını göz önüne alarak hazırladığı sosyal sorumluluk projeleriyle; trafik, çevre ve eğitim alanlarında farkındalık sağlamak, bilinç oluşturmak ve öğrencilerin gelişimlerine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Çevresel ve sosyal sorunları faaliyetlerinin bir parçası haline getiren ve yatırımlar yaparak Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş., 2006 yılından beri Sakarya’daki ilköğretim, ortaöğretim ve liselerde gerçekleştirdiği aktivitelerle binlerce öğrenciye ulaştı, gelişimlerine katkı sağladı. Bu eğitim dönemi sonunda, 15 binden fazla öğrenci bu projelere katılmış olacak.

Toplumun yaşam kalitesini yükseltmek, çalışanlarına ve yerel halka karşı sorumluluklarını yerine getirmek için çalışmalarını sürdüren Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş.’nin gerçekleştirmekte olduğu sosyal sorumluluk projeleri çeşitli başlıklar altında gerçekleştiriliyor.

Çevre Turu: Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş., kurulduğu günden beri ön planda tuttuğu çevre duyarlılığını, toplumun geneline yaymak adına önemli bir etkinliğe imza atıyor. 2009 yılında başlayan etkinlik; ilköğretim öğrencilerinin çevre bilincini geliştirirken, çevreyle dost üretim faaliyetlerini de yerinde incelemelerini sağlıyor. Etkinliğe bugüne dek 4.400 öğrenci katıldı.

2014-2015 eğitim-öğretim yılında da devam edecek olan projeye, 860 öğrencinin daha katılması planlanıyor.

Trafik Güvenliği Okulu Aktivitesi: 2010 yılından beri ilköğretim öğrencilerine trafik kuralları ve trafik kurallarına uyulmasının hayati önemi konularında eğitim vererek bu konuda bilinç oluşturmayı hedefleyen Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş, bugüne kadar 3 binin üzerinde öğrenciye ulaştı. 2014-2015 eğitim-öğretim yılında da devam eden aktiviyetle 720 öğrenciye daha ulaşılması hedefleniyor.

Trafik Güvenliği Resim Yarışması: 2006 yılında başlayan ve şimdiye kadar 3 bine yakın öğrenciye ulaşılan yarışmayla; trafik güvenliği bilincini oluşturmak hedefleniyor. Her yıl öğrencilerin ilgiyle takip ettiği yarışma bu yıl da devam edecek ve Mayıs ayında gerçekleşecek olan trafik haftası etkinliklerinde en başarılı 20 resim ödüllendirilecek.

Teknik Proje Yarışması: Ortaöğretim ve lise öğrencilerinin proje geliştirme ve problem çözme yeteneklerinin geliştirilmesi hedeflenenen yarışma 2006 yılından beri düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Çevre ve otomasyon alanlarında şimdiye kadar 4 binin üzerinde öğrencinin proje ürettiği yarışmaya bu yıl katılımda bulunacak projeler arasından seçilen en başarılılar eğitim yılı sonunda düzenlenecek ödül töreni ile ödüllendirilecek.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. tüm bu çalışmaların yanında meslek liseleriyle de işbirliği yaparak, eğitime ve istihdama katkı sağlamayı amaçlıyor. Türkiye’nin birçok ilindeki, meslek lisesine öğrencilerin uygulamada da başarılı olmalarını sağlamak amacıyla; araç, motor, şanzıman gibi teknik ekipman bağışlarına devam edeniyor. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş., şu ana kadar meslek liselerine ve üniversitelere 100 den fazla araç, 1000’e yakın motor ve şanzıman bağışladı.

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye A.Ş. üniversite öğrencilerine yönelik olarak da sosyal sorumluluk faaliyetleri gerçekleştiriyor. Öncelikle Sakarya Üniversitesi ile yapılan protokol kapsamında staj imkanları ve fabrika ziyaretleri gibi faaliyetler ile bu yıl ivme kazandı, farklı alanlarda devam eden işbirliği kapsamında yeni faaliyetler hayata geçirilecek.

SAÜ dışında diğer üniversitelerde okuyan öğrencilerle de biraraya gelinerek, Toyota kültürü, Toyota Üretim Sistemi ve ayrıca eğitim hayatlarına katkı sağlayacak ve iş hayatlarını yönlendirecek bilgi ve deneyimler de Toyota yöneticileri tarafından kendileri ile paylaşılıyor. Geçen yıl Türkiye’nin çeşitli illerindeki 16 üniversitede gerçekleşen etkinliklere katılan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye yöneticileri, bu yıl da aralarında İTÜ, ODTÜ, Hacettepe, Gazi, Dokuz Eylül, Yıldız Teknik, Selçuk, Fırat Üniversitesi’nin de bulunduğu 20 üniversitede öğrencilerle biraraya gelmeyi hedefliyor.