Volkswagen I.D. Crozz II Özellikleri Açıklandı

Volkswagen, 2020 yılından itibaren elektrikli modellere ağırlık verecek.
13-09-2017 08:11 - 22098 Okundu

Önümüzdeki yıllarda dizel motorların satışları durdurulmaya başlanacak.Bu nedenle markalar da elektrikli motor teknolojilerini geliştirmek için yatırımlarını yapmaya başladı.Volkswagen' de elektrikli araç pazarından payını almak için yeni konseptlerini tanıtmaya devam ediyor.

2020 yılından itibaren elektrikli araç pazarına girmeyi planlayan Volkswagen, bu doğrultu da yeni konsepti Volkswagen I.D. Crozz II' yi Frankfurt' ta tanıttı. 

Kırmızı gövde rengi ve gümüş tavan rengi ile gelen konsept, geleceğin Golf' ü olarak lanse edildi.Ticari araçlarda gördüğümüz kızaklı kapı sistemini, bu konseptte kullanan Volkswagen, B sütuna sahip değil.Bu da geniş bir iç mekan elde edilmesini sağlıyor.

Kaputunun altındaki 2 elektrikli motor ile 302 hp güç üretebilen Volkswagen I.D. Crozz II, 180 km/S hız yapabiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 500 km menzil de diğer özellikler arasında.

Volkswagen' in üreteceği ilk elektrikli model 5 kapılı bir hatchback olacak. 2020 yılında piyasaya sürülecek olan modelin ardından bir de elektrikli minibüs modeli gelecek.