Volkswagen TomTom ile Trafiği Azaltıyor

Volkswagen Group otomobilleri trafik sıkışıklığını TomTom ile görecek
12-02-2015 15:05 - 22473 Okundu

Dünyanın harita ve navigasyon devi TomTom, Avrupa’da Volkswagen Grubu ile Audi ve Volkswagen marka araçlara trafik hizmeti vermek üzere anlaştığını  duyurdu. Volkswagen ve Audi marka araç sahipleri, Avrupa’da trafik sıkışıklığını TomTom’un sağladığı anlık verilerle görebilecek.

TomTom (TOM2) dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden Volkswagen Grubu ile Audi ve Volkswagen marka otomobillere Avrupa’da trafik hizmeti vermek için uzun dönemli bir anlaşma yaptı. Buna gore Avrupa’da Audi ve Volkswagen araç sahipleri, yoldaki trafik sıkışıklığını TomTom’un sağladığı anlık verilerle görebilecek. Böylece kendisine alternatif güzergahlar bulabilecek. 

TomTom tüm yollardaki gerçek trafik durumunu tespit eden dünyanın en kapsamlı gerçek zamanlı GPS bilgilendirme sistemine sahiptir. Son ölçümler ve ödüller, TomTom Trafik’in trafik sıkışıklığı hakkında rakiplerinden daha az yanlış uyarı kapsadığını kanıtlıyor. Bu da sürücülere her yolculukta trafik koşulları hakkında daha net bir resim sağlıyor.

Yakıt tasarrufu sağlıyor

Volkswagen ve Audi sürücüleri, 100 milyon kilometrenin üzerindeki yolu kapsayan pazardaki mevcut en doğru TomTom hizmetinden yararlanacaklar. Navigasyon sistemleri yakıt tüketimini etkin bir şekilde azaltırken, sürücülere yıllık seyahat süresinde saat tasarrufu yapabilecekleri, güvenilir alternatif güzergahlar önerecek.

TomTom CEO’su Harold Goddijn konuyla ilgili şunları belirtti: "Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden Volkswagen Grubu ile yaptığımız bu ortaklığın küresel pazarda liderliğimizi güçlendireceğini açıklamaktan mutluluk duyuyoruz. TomTom trafik bilgilerini ve etkili yönlendirme sistemini icat etti ve geliştirdi. Çalışmalarımız, gelecekte de yoldaki güvenliğe olduğu kadar trafik sıkışıklığının ve CO2 emisyonlarının azalmasına katkıda bulunacaktır.”