Volkswagen XL Sport

Volkswagen Ducati Motorunu XL Sporta Taktı
21-10-2014 09:53 - 14874 Okundu

Ducati Motorlu Volkswagen XL Sport
Çevik görünümünün altında, dünyanın en güçlü motosikletlerinden birinin motoru yatıyor. Yanlış okumadınız, Volkswagen XL Sport bir motosiklet motoruyla çalışıyor.

Yakıt masraflarının dünya genelinde artmasıyla birlikte otomobil üreticileri, geleneksel talepleri de yeni çağa uyarlayabilmek için var güçleriyle çalışıyor. Bu araştırmaların başında ise hiç şüphesiz daha tasarruflu, daha az yakıt harcayan otomobiller geliyor. Alman üretici Volkswagen bu alanda ne kadar yol kat ettiğini Paris Otomobil Fuarı’nda sergiledi. Daha önce XL1 Eco Car ve hibrit XL1 ile atılan adımların nihayetinde, VW XL Sport modeli ortaya çıktı.

Bugüne kadar geliştirilen en güçlü V2 motorlardan biri olarak bilinen Ducati 1199 Superlaggera’nın 11 bin devirlik 1,2 litre motorunu kalbinde taşıyan XL Sport, bu sayede 197 beygir güç üretebiliyor. Performans açısından bakıldığında başarılı bir spor otomobil ile XL Sport arasında hiçbir fark bulunmuyor: Gaza bastığınız an ile saatte 100 km hıza çıktığınız an arasında 5,7 saniyelik bir geçiş evresine ihtiyaç duyan XL Sport, uygun pist koşullarında saatte 270 km hıza çıkabiliyor.