VW Golf 1.5 TSI Bluemotion Hibrit Teknik Özellikleri

Yeni motor seçeneğinin yüksek verimlilik sunduğu belirtiliyor.
20-03-2018 11:52 - 21266 Okundu

Volkswagen, dizel ile aynı yakıt verimliliğini sunduğunu açıklayan yeni bir benzinli motor satışına başladı.

Yeni VW Golf 1.5 TSI ACT Bluemotion, şirketin 1,5 litrelik TSI motorunun 128hp (130PS) versiyonu ile çalışıyor.Yeni motor seçeneği Aktif Silindir Yönetim sistemine sahip.Bu sistem otomatik şanzımanla çalışıyor ve daha iyi yakıt tasarrıfı sağlamak için dört silindirden ikisini kapatıyor.Böylece yakıt tüketimi azalıyor.

Sistemin çalışma şeklinin ise şu şekilde olduğu belirtiliyor; Sistem, sürücünün motoru boğduğunu fark ederse veya araçla yokuş aşağı gidildiğinde, motor tamamen kendini kapatıyor ve debriyaj devredışı bırakılıyor. Gaz pedalının kontrolü yine sürüce de kalıyor. Böylece gaza basıldığında motor yeniden çalışmaya başlıyor ve normal sürüşe devam ediliyor. 

12 voltluk elektrik sistemi ile çalışan bu sistem, 100 km’ de 0,4 litre daha fazla tasarruf sunuyor. Yapılan açıklamaya göre 100 km’ de 4.0 litre yakıt tüketimi gerçekleşiyor.Normal dizel motorlarda ise bu rakam 4.8 litre.

VW, 1.5 TSI ACT Bluemotion motor seçeneğini daha birçok modelde satışa sunacak.Yeni motor, Avrupa’ da hem hatchback hem de station wagonlarda görev yapacak.