Yeni Citroen DS5 2015'in Özellikleri

Citroen,premium modeli DS5'i Cenevre'de görücüye çıkartıyor.
17-02-2015 09:26 - 20393 Okundu

Fransız otomotiv firması Citroen, DS5 modelini makyajladı.Yeni makyajlı 2015 DS5'te ilk olarak göze çarpan özellikler led teknolojisi ile donatılmış far sistemi,birbirini takip eden ardaşık sinyal lambaları.

Ön tarafında ise yeni bir ızgaraya yer veren Citroen,ızgaranın tam ortasına DS logolu bir arma yerleştirmiş.Şuanki versiyonda da yer alan önden arkadaya doğru uzanan krom şerit,majyajlı DS5'te de yer alıyor.Arka bölümde ise çift çıkışlı egzoz ve stop lambaları makyaj operasyonundan etkilenen yerler olarak gözüküyor.

İç bölümde ise dokunmatik bir multimedya ekranı sayesinde araç hakkındaki tüm bilgilere ulaşılabiliyor.Yine bu multimedya ekranında yer alan Mirror Screen teknolojisi ile akıllı telefondaki tüm bilgiler araç ekranına yansıtılabiliyor  ve böylece akıllı telefon aracın ekranından kontrol edilebiliyor.Diğer özellikler olarak ise elektrikli ve masaj özellikli ön koltuklar,bolca yer verilen ışıklandırmalar,otomatik klima ve Denon ses sistemi göze çarpıyor.

Kaputun altında ise 3 seçenek yer alıyor.İlk iki seçenek 1.6 litrelik 165 beygirlik (benzinli )ve 120 beygirlik (dizel) motorlar bulunuyor.Bu motorlar ile de 240 Nm ve 300 Nm tork üretilebiliyor.En güçlü motor seçeneği ise 2.0 litrelik dizel ünite bulunuyor.Bu motor ile de 180 beygir gücüne kadar çıkabilip 400 Nm tork üretilebiliyor.

6 ileri manuel şanzıman ile satışa çıkacak olan DS5 2015'te kör nokta sistemi,otomatik uzun far,geri görüş kamerası,yokuş kalkış sistemi gibi sistemler de yer alıyor.

2015 Citroen DS5'in tanıtımı ise Cenevre'deki fuarda gerçekleştirilecek.