Yerli Otomobil Fiyatı İle İlgili Resmi Açıklama Yapıldı

Kaliteli ve ucuz olacak.
08-11-2017 12:58 - 14717 Okundu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin Otomobili Projesi"nin planlamasını anlattı.

Yerli otomobili, "Türkiye'nin Otomobili" olarak tanımlayan Özlü, 2017'de otomotiv sanayisi toplam ihracatının 28 milyar dolar olmasının beklendiğini belirtti.

"Türkiye'nin Otomobili, dünyanın otomobili olacak"

Özlü, ortak girişim grubu üyeleri ile birlikte çalışacaklarını belirterek sözlerine  şöyle devam etti:
 
"Teknik olarak ne yapacağız, mali yönden yapacaklarımızın bütçesi ne olacak? Şirketleşme döneminde bu verileri kullanacağız. Bundan sonraki süreci, ortaya çıkacak teknik analiz ve mali değerlendirme raporu belirleyecek. Örneğin kurulacak ortak girişim grubu şirketinin sermayesi ne olacak? Bu sermayede şirketlerin paylarının oranları ne olacak? Detaylı mali ve teknik bir analiz yapacağız ve projenin sağlam temeller üzerine oturmasını sağlayacağız. Bu çerçevede, dünya ölçeğinde bu işi bilen danışmanlık şirketlerinden de bilgiler alacağız."
 
"Türkiye'nin Otomobili Projesi"nde ortak girişim grubunda görev dağılımı söz konusu olmadığını ve sorumluluğun ortak yüklenildiğini vurgulayan Özlü, "Türkiye'nin Otomobili aslında dünyanın otomobili olacak. Bunu küresel bir proje olarak görüyoruz ve küresel başarı hedefliyoruz." dedi. 
 
"Otomobilin yakıt türünü ortak girişim grubu seçecek"
  
Otomotiv sektöründeki gelişmelerin çok hızlı olduğunuve fiyatlandırma konusunda şuan için net birşey söylenemeyeceğini belirten Özlü, "Türkiye'nin Otomobili'nin yakıt türü, segmenti ve fiyatıyla dünyada rekabet edebileceğini düşünüyoruz. Dünyaya bakacağız, hangi alanlarda boşluk var onları değerlendireceğiz. Satamadığımız arabayı yapmayız, satacağımız arabayı yapacağız. Şundan emin olun, Türkiye'nin Otomobili, aynı segmentteki otomobillerden daha kaliteli ve daha ucuz olacak. İddialıyız, Türkiye bu defa treni kaçırmayacak."  diyerek konuşmasını sonlandırdı.