Haberler

Bentley, Dizel Motoru Sonlandırıyor

Betayga, markanın ilk suv modeli olarak satışta bulunuyor.

Bentley' nin dizel  motora sahip ilk modeli Betayga olmuştu.  Dizel ünite ile tanıtılan model,  4.0 litrelik V8 ünite sahibi olmasına rağmen dünyanın en sessiz motorlarından birisine sahip. Bu ünite ile 435 hüç üretebilen 2019 Bentayga, 900 nm tork üretebiliyor.Audi' nin SQ7 modeli ile aynı üniteyi kullanan model, 2 kat daha yüksek bir fiyat etiketine sahip.Ancak İngiliz marka, Bentayga modelini artık dizel motor seçeneği ile satışa çıkarmayacağını açıkladı.

Bu sonlandırmanın nedeni olarak ise, Avrupa kanunlarındaki değişiklikler gösterildi. Dizel otomobillere karşı önlemlerini arttırdığını belirten Bentley yetkilileri, otomobillerini elektriklendireceğini  ve artık sadece benzinli üniteler ile yola devam edeceklerini belirtti.

Bentayga' nın segmentinde elektrikli ve benzinli modellerin fazlalılığı Bentley' nin böyle bir karar almasına da sebep olmuş olabilir.Dizel Bentayga' nın satışlarda ne kadar bir paya sahip olduğu bilinmese de şirkete kar getirdiği kesindi denebilir.

Bentley Bentayga, hibrit ünite seçeneğine de sahip. 3.0 litrelik benzinli ünite V6 olarak görev yapıyor. Ayrıca 50 km menzil mesafesine sahip elektirkli batarya ile de donatıldı.

BENTLEY HABERLERİ