Haberler

Doğus Otomotiv, Irak Pazarına Veda Etti

Resmi açıklama da yapıldı.

Bir süredir Irak pazarında faliyetlerini sürdüren Doğus Otomotiv, bu ülkedeki şirketini kapatma kararı aldı. Audi ve VW markalarının satışları artık Doğus Otomotiv tarafından yapılmayacak.

KAP’ a yapılan açıklamada  fesih sözlemesinin imzalandığı ve tüm distribütörlük faliyetlerinin sonlandırıldığı belirtildi.

Resmi KAP açıklaması ise şu şekilde: 

"Irak Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisinde Volkswagen Binek, Audi ve Volkswagen Ticari markalı araçların ithalatı, dağıtımı ve satış sonrası hizmetleri ile ilgili faaliyetlerinde bulunan bağlı ortaklığımız D-Auto LLC, Audi Volkswagen Middle East FZE ve Volkswagen AG ile varmış olduğu mutabakat sonucunda fesih sözleşmesi imzalayarak distribütörlük faaliyetlerini sonlandırmıştır. "

"Distribütörlük faaliyetlerini sonlandırılması ile birlikte Irak Cumhuriyeti yasal mevzuatına göre Erbil merkezli olarak kurulmuş bulunan ve şirketimizin, %100 hissedarı olduğu bağlı ortaklığımız "D-Auto Limited Liability Company" unvanlı şirketin tasfiye işlemlerine başlanılacak ve gelişmelere ilişkin kamuoyu bilgilendirilecektir. "

JEEP HABERLERİ