Haberler

Goodyear, Citroen' in Otonom Araçları İçin Özel Lastik Üretiyor

Hem otonom hem de elektrikli araçlar için özel lastikler Goodyear'dan.

Citroën 100. yılını taçlandırarak otonom-bağlı-elektrikli Citroën 19_19 Concept araçlarını ayrıcalık ve rahatlık sunmak üzere tasarladı. 19_19 Concept’in göze çarpan tasarımına eşlik etmek için ise ekstra büyük boyutlara ve özel bir estetiğe sahip Goodyear C100 konsept lastikleri, bu eşsiz aracın gerektirdiği rahatlığı ve akıllı performansı sunmak adına dizayn edildi.

 

Goodyear EMEA Tüketici Lastikleri Orijinal Ekipman Genel Müdürü Nick Harley konuyla ilgili: “Goodyear’ın C100 konsept lastiği, Citroën 19_19 Concept aracı için özel olarak üretilmiştir. Elektrikli araçlarda üst düzey rahatlık ve etkinlik sunmak üzere tasarlanmış olan bu lastiklerin akıllı özellikleri otonom araçların ihtiyaçlarını karşılayacak niteliktedir. Citroën, kurulduğu tarihten itibaren segmentinde fark yaratan araçlar üretmiş ve çığır açan yeni teknolojilere ev sahipliği yapmış alanında öncü bir firma. 100. yıllarını kutladıkları bu dönemde, Goodyear, Citroën ile geleceğin araç sistemlerinde yeni bir sayfa açan bu projede birlikte çalışmaktan gurur duyuyor” dedi.

 

C100 konsept lastikleri birçok yenilikçi özellikten oluşuyor:

C100 tamamen konsepte özgü bir tasarım olmasına rağmen, “uzun ve dar” yapısı gibi bazı teknolojik özellikleri Goodyear tarafından günümüzde de üretiliyor. Akıllı lastik özellikleri gibi diğer özellikler ise geliştirme aşamasında bulunuyor.

CITROEN HABERLERİ