Haberler

Uzun Menzilli Nissan Leaf Geliyor

Nissan, Leaf modelinin uzun menzilli bir versiyon ile de satışa sunulacağını açıkladı.

Elektrikli otomobiller, sektörün geleceğini oluşturuyor.Nissan'da erkenden yol alarak, elektrikli otomobil sektöründe en iyi markalardan birisi olmak istiyor.Bu doğrultuda da yeni Leaf modelini tanıtmıştı.

Şuan 270 km' lik menzil mesafesine sahip bir batarya satışta olan Leaf, 40 kwh' lik aküler ile donatıldı.Fakat bu değerler, bazı müşteriler için yeterli olmuyor.Bu nedenle Nissan' da Leaf modelinin yeni bir versiyonunu geliştirme kararı aldı.

Yeni batarya ile donatılacak olan Leaf, 60 kw' lik bir aküye sahip olacak.Nissan'dan yapılan açıklamaya göre, yeni batarya sistemi ile daha uzun menzil mesafesi sunulacak.Yeni Leaf' in artık 270 km yerine 400 km'den fazla menzil mesafesi sunması gerekiyor.Fakat aracın motor gücü değişmeyecek.Yine 150 hp ve 320 nm tork üretmeye devam edecek.Araç, 0-100km/s hıza 7,9 saniyede ulaşabiliyor.

En ekonomik elektrikli modellerden birisi olan Nissan Leaf, Türkiye'de de satışa sunulabilir. Şuan için Nissan Türkiye'den herhangi bir açıklama yapılmadı.Fakat bize göre yakın zamanda bu modelin Türkiye'ye gelmesi pek mümkün görünmüyor.Çünkü Micra' nın da henüz yeni kasası Türkiye'ye gelmiş değil.

Henüz ne zaman tanıtılacağı belirtilmeyen yeni versiyon, elektrikli araç sektöründe mihenk taşlarından birisi olabilir.

NISSAN HABERLERİ