Volkswagen Transporter T6 2015 Fiyatı Belli Oldu 2015-06-21

Volkswagen'nin merakla beklenen modeli 2015 Transporter,satışa çıkarıldı.
21-06-2015 18:30 - 21660 Okundu

Volkswagen Ticari Araç’ın, ilk defa 65 yıl önce üretilen ve kendi sınıfının yaratıcısı olan modeli Transporter’ın altıncı nesli yola çıkmaya hazır.

Başarılı model çizgileri Yeni Volkswagen DNA’sını taşıyor

Yeni Transporter’ın dış tasarımındaki değişiklikler ilk bakışta dikkat çekiyor. Tamamen yenilenen ön kısım yeni jenerasyonun farkını hemen hissettiriyor. Yeni farlar, ön ızgara ve ön tampon ile arka kısımda keskinleşen hatları, yeni Volkswagen DNA’sını yansıtıyor. Modern şekilde tasarlanmış çizgiler, bombeler ve kenarlar önden arkaya doğru kesintisiz bir şekilde uzanıyor. Gövdenin tamamı sanki yekpare bir bloktan işlenmiş gibi tek bir parça olarak görünüyor.

Daha keskin, daha kusursuz bir görünüm

Ön kısımda belirginleşen çizgiler daha keskin ve dinamik bir görünüm sağlıyor. Yan aynaların daha alçak konumlandırıldığı Yeni Transporter’da, önceki nesilde yuvarlak olan sis farları, yeni modelde dikdörtgen biçiminde köşeli tasarıma sahip. Daha önce farların başladığı seviyeye kadar uzanan alt ızgara, yeni modelde tüm tampon boyunca uzanırken araca daha dinamik ve güçlü bir görünüm katıyor.

Arka cam, bir önceki nesle göre daha da genişlerken, alt kısmı yüzeye paralel bir çizgi şeklinde uzanıyor. Plakalığın üstüne eklenen çizgiyle belirginleşen hatlar daha geniş bir görüntü oluşturuyor.

Yeni güvenlik sistemleri eklendi

Yeni Transporter’da standart olarak sunulan yeni ‘Yorgunluk Tespit Sistemi’ sürüş hareketlerinde yorgunluk tespit ettiği anda sürücüyü yolculuğa ara verilmesi konusunda hem görsel hem de sesli olarak uyarıyor.

Bir başka yeni güvenlik sistemi olan ‘İkincil çarpışma önleme asistanı’ da standart olarak sunuluyor. Sistem, olası ikinci çarpışmayı önleme amacıyla ilk çarpışmadan sonra aracı frenliyor. İki bağımsız sensör sayesinde çarpışmanın derecesini algılıyor ve çarpışma yeterince kuvvetliyse aracı frenliyor ve hızını 10 km/s' ye kadar düşürüyor. Frenleme esnasında sürücü aracın kontrolünü istediği zaman devralabiliyor.

Ayrıcalıklı bir atmosfer yaratan iç tasarım

Yeni Transporter’ın üst sınıf malzeme ve uzmanlıkla tasarlanan yeni ön konsolu kullanım kolaylığı sağlıyor. Yeni konsolda eşya gözleri sayesinde evraklar, akıllı telefonlar ve diğer önemli aksesuarlar rahat bir şekilde muhafaza edilebiliyor.

Konfor ve Rahatlık

Yeni Transporter’da renkli 5" dokunmatik ekran üzerinden hem araç bilgileri takip ediliyor hem de radyo kontrol edilebiliyor. MP3 ve WMA uyumlu CD çalar, harici SD kart/AUX-in/USB desteği ile size istenilen kaynaktan müzik dinleme keyfi sunuyor. Ayrıca bluetooth özelliği sayesinde cep telefonu veya tabletlerde bulunan müziklere erişilirken, telefon görüşmeleri de rahatlıkla gerçekleştiriliyor.

Motor

Türkiye’de 2.0 lt EU5 motorla pazara sunulacak olan Yeni Transporter’ın 102,140 ve 180 HP olmak üzere 3 farklı güç seçeneği bulunuyor. Ayrıca, 140 HP motor opsiyonel olarak, 180 HP motor ise sadece çift kavramalı şanzıman (DSG) ile sunuluyor.

Tüm bu üstün özellikleri bir arada sunan yeni nesil Transporter’da viraj dengeleme sistemi (ESP), anti patinaj sistemi (ASR), hill holder (yokuş kalkış desteği), yağmurda fren desteği, yüke duyarlı devrilme koruması (ARP), elektronik diferansiyel kilidi (EDL), dört tekerlekte bağımsız süspansiyon, hız sabitleyici, radyo kumandalı deri direksiyon gibi birçok donanım da standart olarak sunuluyor.

Daha fazla standart donanıma sahip olan Yeni Transporter, Volkswagen Yetkili Satıcılarında satışa sunuluyor. Yeni Transporter 57.760 TL’den başlayan fiyatlarla satın alınabiliyor.