Haberler

2020 Citroën Ami Fiyatı ve Özellikleri Açıklandı

Citroen’ in yeni elektrikli modeli örtüsünü kaldırdı.

Citroen, elektrikli araç segmenti için yeni üyesini tanıttı. C-zero modeli ile bekleneni alamayan Fransız marka, daha sonra e-Mahari modelini tanıtmıştı. Ayrıca Berlingo modelinin de elektrikli versiyonu satışa sunulmuştu.Hafif ticari pazarında Jumpy ve Jumper modellerinin de elektriklenmesi bekleniyor.

Binek model tarafında ise C4 ve C5 modellerinin hibrit motor seçenekleri ile tanıtılması bekleniyor.Ancak bu iki model için biraz daha beklememiz gerekiyor.

YENİ MODEL AMİ

Citroen’ in süprtiz bir şekilde tanıttımı modeli Ami,  Fransızca’da "arkadaş" anlamına gelen isim ile adlandırıldı. 50 cm3 yer kaplayan bu model, Renault Twizy ile rekabet edecek.Üstelik bu modelin klima desteği de bulunuyor.

5.5 kwh’ lik lityum iyon bataryası ile 70 km’ye kadar menzil mesafesi sunan model, ev tipi prizlerden 3 saatte şarj olabiliyor. 485 kilogram ağırlığındaki AMİ, maksimum 50 km/s hız yapabiliyor.

YASAL YAŞ SINIRI

Bu modeli kullanabilmek için en az 14 yaşında olmak gerekiyor. Ayrıca 7 saatlik eğitim alınması ve bu eğitim sonunda AM lisansının kazanılması gerekiyor.

FİYAT

Yeni model, ülkesi Fransa’da 6900 Euro’dan satışa sunulacak. 

CITROEN HABERLERİ