2024 Fisker Ocean Spor Fiyatı ve Özellikleri Açıklandı

Ülkemizde faliyet göstermeyen ancak dünya çapında pazar payını her geçen gün büyüten Fisker, yeni modelini satışa sundu.

Fisker, giriş seviyesi Ocean Sport'un teslimatına başladı. İlk modelini  Londra'da bir müşteriye teslim eden firma, yeni modelinin "performans, uygun fiyat ve uzun menzilin kapsamlı bir karşımı"  olduğunu söylüyor.

2024 model Ocean Sport ,73 kWh lityum demir fosfat bataryaya ve 275 bg güç üreten öne monte edilmiş bir motora sahip. Bu kurulum crossover'ın 0-96 km/s hızlanmasını 7.0 saniyede tamamlamasını ve 464 km menzile sahip olmasını sağlıyor.

Giriş seviyesi statüsüne rağmen Ocean Sport, elektrikli bagaj kapağı, BigSky panoramik cam tavan ve 20 inç jantlarla donatılmış olarak geliyor. Alıcılar ayrıca 17.1 inçlik bilgi-eğlence sistemi, dijital dikiz aynası ve siyah EcoFabric döşemeye sahip olacak.

En büyük haber ise Ocean Sport'un Amerika Birleşik Devletleri'nde 38.999 dolardan başlayan fiyatı. Bu, dört tekerlekten çekişli Ocean Ultra'dan 14.000 $ ve lüks Ocean Extreme'den 22.500 $ daha az. Eğer böyle bir model ülkemize gelir ise fiyatı muhtemelen 2 milyon TL dolaylarında olacaktır. Ancak şimdilik Fisker' ın ülkemize geleceği ile ilgili henüz bir haber olmadığının da altını çizelim.

CEO Henrik Fisker yaptığı açıklamada "Fisker Ocean Sport'u bu yıl ilk müşterilerine teslim etmekten heyecan duyduklarını belirtti.