Akaryakıt Ödemelerinde Nakit İndirimi Başlayabilir

Akaryakıtta nakit ve kredi kartı ödemelerinde farklı tarifelerin uygulanması için EPDK'ya başvuru yapıldı

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası, akaryakıt alımlarında yeni bir dönemin başlaması için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na yeni bir teklif sundu. Teklifte, akaryakıt ödemelerinin nakit yapılması durumunda ekstra indirim yapılması yer alıyor.

PÜİS' in yaptığı açıklamada, müşterilerin akaryakıt alımlarında nakit ve kredi kartı ödemesine göre farklı fiyat uygulanması gerektiği belirtildi.

Kredi kartı ödemelerinde müşterilerin herhangi bir komisyon ödemediği ve bu şekilde akaryakıt bayilerinin kredi kartı ile yapılan satışlarda 45 güne varan vadeleri bekleyemediğinin altı çizildi. Ayrıca bankalarında %3 oranında kredi kartı komisyonu aldığı da belirtildi.

PÜİS' in tam açıklaması ise şu şekilde;  "Akaryakıt bayilerinin faaliyetlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmeleri ve tüketicilerin de nakit ödeme yaptıklarında avantaj sahibi olabilmeleri için nakit ve kredi kartı olmak üzere iki ayrı fiyat belirlenmesi önerimizi EPDK'ye sunduk. Finansal promosyonların da kaldırılması halinde, akaryakıtı nakit olarak alacak tüketicinin önemli bir avantaja sahip olacağına inandığımız bu sistemi EPDK'den talep ettik. Bu sistemde hem sektörün hem de tüketicilerin kazanacağına inanıyorum. Kredi kartı komisyonları nedeniyle bayilerimizin taşıdığı finansman yükünü bir nebze de olsa hafifletmek için PÜİS olarak Türkiye Bankalar Birliği nezdinde kamu bankaları ile bir dizi görüşme gerçekleştirdik. İlk protokolü Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü ile imzaladık. 15 Ekim'de başlayan Ziraat Bankası uygulaması bayilerimizi az da olsa rahatlattı."