Haberler

2020 Opel Corsa Uzun Test Değerlendirmesi, Fiyat Listesi

Yeni Corsa, ülkemizde de satışa sunuldu.

Opel' in yeni modeli Corsa, 1.2 benzinli 8 ileri otomatik vitesli ünite ile test edildi. 

Özellikle yüksek nüfuslu şehirlerde her evin küçük bir arabaya ihtiyacı vardır. Son yıllarda büyük suv ve sedan modellere alışmış olsak da mini modeller her zaman bir ihtiyaç denebilir. 

Son yılların en dikkat çekici mini modellerinden birisi de Opel Corsa oldu.4.06 metre uzunluğunda ve 1090 kilogram ağırlığında olan yeni Corsa, bilindiği gibi artık FCA altında faliyetlerini sürdürecek. Bu nedenle yeni Corsa'da Peugeot 208'e ait birçok teknoloji bulunuyor. 

Test aracında deri koltuklar, masaj özellikli sürücü koltuğu, otomatik ışıklar, otomatik silecekler, uyarlanabilir hız sabitleyici ve led farlar ile  donatılan Ultimate paketi bulunuyor. Bu paketin fiyatının şuan için 160 bin TL olduğunu da belirtelim.

Tasarım konusunda övgü alan Yeni Corsa, çocuklu aileler için de ideal bir araç gibi gözüküyor. 44 litrelik yakıt deposu ve tatil için yeterli bagaj hacmi uzun yolculuklar için ideal. Tam dolu depo ve 8 ileri otomatik vites ile 650 kilometreye kadar yolculuk imkanı tanınıyor.Ortalama yakıt tüketimi ise 5.4 ile 5.6 litre arasında değişebiliyor.

Sürüş için hazır hale gelmek biraz zaman alabiliyor.Bel kısmını kendinize göre ayarladığınızda bu sefer de boyun kısmı bozuluyor. İki bölüm arasındaki rahatlığı ayarlamak için biraz sürenizi harcamanız gerebilir. Ancak şehir içi yolculuklarda bu durumu çok önemsemeyebilirsiniz. 

Uzun yolculuklarda, 2020 Corsa' nın performansı bizi oldukça şaşırttı. Motorun torku, düşük devirde bile yüksek hızı koruyor. Ayrıca yüksek hızlarda aracın rüzgar gürültüsü oldukça düşük. Diğer rakipleri daha iyi standartlara sahip olsa da bu konuda çok rekabetçi değiller. Aracın tekerleklerinde 16 inçlik jantlar bulunduğunu da belirtelim.

Aracın en iyi özelliklerinden birinin turbo motor ile kombine edilen 8 ileri otomatik vites olduğunu söyleyebiliriz. Kalkış hızlı ve pürüzsüz. Vites geçişi de neredeyse hiç hissettirmiyor. 3 farklı sürüş modu bulunuyor. Eko modu kasvetli ve tatmin etmeyen bir gaz tepkimesi sunuyor. Sport versiyon ise biraz daha atik bir sürüş sağlıyor. Çoğu zaman sizin Normal sürüş modunu kullanacağını da belirtelim. Çünkü yine en iyisi Normal sürüş modu.

 

OPEL HABERLERİ