Haberler

Volkswagen ve Ford Ortak Olabilir

Otomotiv tarihinin en büyük birleşmesine tanık olabiliriz.

Haziran ayında imzalanan Mutabakat Anlaşması ise Ford ve Volkswagen, stratejik ortaklığın temellerini atmıştı.Bu anlaşma ile iki markanın bazı ticari modelleri beraber geliştireceği söyleniyordu. Müşterilerin değişen ihtiyaçlarını tam olarak karşılamak için birlikte çalışacak olan VW ve Ford, bazı otoritelere göre tam bir birleşme için ilk adımları atıyorlar.

The Detroit Bureau'da çıkan habere göre Ford ve VW sadece ticari araç sınıfı için ortaklık yapmayacak. Daha geniş bir işbirliği için her iki markada kendi kıtalarında ortağının satışlarını arttırmayı hedefleyecek. Amerikan pazarında VW' nin gücünü arttıracak olan Ford, Avrupa, Latin Amerika ve Çin pazarlarında ise VW tarafından desteklenecek ve satışlarını arttırmaya çalışacak.

Ford ve VW yeni bir platoform üretebilir ve model ailelerini bu sayede ortaklaşa genişletebilirler.Ayrıca Volkswagen' in Ford'a elektrikli araçlar konusunda yardım edebileceği de belirtiliyor.Ford ise VW' nin Amerika'daki imajını düzelmek için çalışmalar yapabileceği belirtiliyor.

VOLKSWAGEN HABERLERİ