VW I.D. Vizzion, Mercedes S Serisi ile Rekabet Edecek

Volkswagen, I.D Vizzion modeli ile lüks sınıfa adım atmaya hazırlanıyor.
27-08-2018 11:07 - 16408 Okundu

Volkswagen, yeni bir Mercedes S Class üretmek için kolları sıvadı. I.D Vizzion konseptinden yola çıkılarak geliştirilecek olan yeni model, markanın en lüks modeli olacak.

Volkswagen yetkilileri, isimsiz modeli, 2002 yılında üretilen Phaeton'a sadık kalarak geliştireceklerini ve lüks sınıf için tüm detayları düşüneceklerini belirtti.2015 yılında üretimden kaldırılan Phaeton' un ardından markanın amiral gemisi olarak adlandırılan bir modeli de kalmadı.Ancak yeni Vizzion ile bu açık yeniden kapatılmış olacak.

I.D Vizzion' un üretim modeli ile lüks elektrikli modeller arasında liderliği almak isteyen VW, aynı zamanda Tesla Model S' ye de rakip bir model çıkartacak.Yeni MEB platformunun esnekliği sayesinde uzun gövde ve dingil mesafesi korunabilecek.

MEB platformunun esnekliği,  farklı motor seçenekleri için de kullanılabiliyor.Dört tekerlekten çekiş imkanı sunan bu platform, ön ve arka aksta elektrikli motorlara da görev verebiliyor.

Büyük ihtimalle yeni modelde en az 400 km' lik menzil mesafesı sunulacak. İki elektrikli batarya ile ise  600 km menzile kadar performans elde edilebilecek.

2022 yılında örtüsünü kaldıracak olan Vizzion için test sürüşlerine de yakında başlanacak.