Volkswagen 2.0 TDI Dizel Hibrit Yakıt Tüketimi

Volkswagen, EA288 adı ile tanıttığı yeni dizel hibrit motorunu Viyana’ da düzenlenen motor sempozyumunda tanıttı. Bu motoru kullanan ilk model Audi olacak.
03-05-2018 08:26 - 19550 Okundu

Geçtiğimiz yıllarda dizel motorlar ile başı belaya giren Volkswagen, emisyon skandalından henüz tam olarak kurtulmuş değil.Ancak bir yandan da yatırımlarına devam eden Volkswagen, 2018 Viyana Motor Sempozyumu’nda 2.0 litrelik dizel ünite ile kombine edilen hibrit motorunu tanıttı.

İçten yanmalı motorlardan kolay kolay vazgeçmeyeceğini gösteren Volkswagen, 4 silindirli 2.0 TDI motorunda 12 voltluk küçük bir elektrikli motor ve lityum iyon batarya kullanmış. 

Yakıt tüketimi resmi olarak açıklanmasa da tahminlerimize göre 3.0’ ın altında bir yakıt tüketimi bizleri bekliyor.Ayrıca 10 gr/km daha az emisyon salınımı gerçekleştiriliyor.

PERFORMANS

Şirketten yapılan açıklamaya göre performans %9 oranında arttırıldı. Güç çıkışlarında ise herhangi bir kesinti yapılmadı. Tek bir güç seçeneği yerine birkaç farklı güç seçeneği sunan 2.0 TDI dizel hibrit ünitenin beygir gücü 136 hp ile 204 hp arasında değişiyor.

Volkswagen’ in yaptığı açıklamaya göre bu üniteyi ilk kullanan marka Audi olacak.