En İyi 5 Hibrit Hatchback 2021

Sizler için ilk 5'i belirledik.

Günümüzde hibrit modellerin sayısı giderek artıyor. Türkiye'de de seçenekler günden güne fazlalaşıyor. Peki yeni hibrit teknoloji ile gelen modellerden hangileri daha iyi? Biz de sizler için 5 hibrit modelini inceledik ve sıraladık.

1. Toyota Corolla

Dünyayı hibrit motorla tanıştırmak için yirmi yıldan fazla zaman harcayan Toyota, yeni Corolla hibrit ile ülkemize giriş yaptı. 

2019 yılında Auris' in yerini alan Corolla HB, pazarın en önemli modellerinden birisi olmayı başardı. 

2.0 litrelik hibrit motoru ile sportif bir performans gösteren 2021 Toyota Corolla' vın özellikle gaz tepkimesi beklediğimizden daha iyi. Performans olarak da rakiplerini geride bırakıyor.

Corolla'nın aynı zamanda Toyota'nın kendi kendini şarj eden hibrit modellerinden biri olması, pratikliği seven kişilere daha çok hitap ediyor. Üstelik şarj olma konusunda vakitten de kazandırıyor.

2. Toyota Yaris

Selefine göre kendini oldukça geliştiren Toyota Yaris, sürüş keyfini de iki katlamış. Bazı rakipleri kadar çekici bir tasarımı olmasa da , hibrit tercih edenler için iyi bir kompakt model denebilir. 

1.5 litrelik motoru sert hızlanmalarda biraz eksik kalsa da şehiriçinde kolay ve rahat bir sürüş sağlıyor. Ayrıca düşük yakıt tüketimi kullanıcıların ilk tercih ettiği konular arasında olduğu için Yaris Hibrit bir adım öne çıkıyor.

3. Renault Clio E-Tech

Uzun süre Yaris hibrit ve Honda Jazz Hibrit, bu sınıfın tek üyeleri idi. Ancak Renault, Clio HB'yi geliştirerek, hibrit hatchback segmentine yeni bir soluk getirdi. 

1.6 litrelik benzinli motoru ve elektrikli bataryaları ile yola çıkan Renault Clio E-Tech, Yaris hibrit ve Honda Jazz'dan daha güçlü bir araç hissiyatı uyandırıyor. 

Hepsinden iyisi, standart Clio' nun sürüş ve yol tutuş dengesini korumayı başarıyor Clio Hibrit. Ayrıca şık ve çekici bir görünümü de var. Bu nedenle Clio Hibrit' i gözümüz kapalı öneriyoruz diyebiliriz.

4. Toyota C-HR

Toyota’nın hibrit alanındaki uzmanlığının kanıtını istiyorsanız, bu listenin neredeyse tamamının Japon markanın araçlarından olduğunu söyleyebiliriz. 

2019 yılında güncellenen CHR, 2.0 litrelik hibrit motoru ile tanıtılmıştı. Performansında büyük bir artış yakalayan CHR, selefine göre daha ilgi çekici bir model halini aldı.

Şehir içinde iyi bir sürüş konforu sunan model, eğimli tavan çizgisi nedeniyle baş mesafesi konusunda sınıfta kalıyor.

5.Kia Niro

1.6 litrelik benzinli motor ile kombine edilen bu araç, toplamda 141 hp güç ve 265 nm tork performans sunuyor.

Rakiplerinin aksine Yeni Niro, piyasadaki en çekici ve uygun fiyatlı elektrikli otomobillerden biridir. Pratiklik ve rahatlık konusunda gözümüze giren Kia Niro, sürüş ve yol tutuş konusunda rakiplerinin biraz gerisinde kalıyor.