Kasko Sigortası Neleri Kapsar?

Kasko sigortasında nelere dikkat edilmeli?

Sıfır ya da ikinci el araç satın aldığınızda çeşitli teminatlardan faydalanmak için kasko sigortası yaptırabilirsiniz. Kasko sigortasının yaptırılması yasalar kapsamında zorunlu değildir. Tamamen isteğe bağlı olarak gerçekleştirilen bir sigorta türü olduğunu söyleyebiliriz. Ancak olası bir kaza durumunda araç sahibinin masraflarını karşılıyor olması nedeniyle çok büyük bir önem taşıyor. İşte bu nedenle pek çok araç sahibi tercihini en kısa zamanda kasko sigortası yaptırmaktan yana kullanıyor.

Kasko sigortasının neleri kapsadığı da sıklıkla merak edilen konulardan biri ve bu sigortanın kapsamı ile trafik sigortasının kapsamı da birbirine karıştırılabiliyor. Kasko sigortasının kapsamı artık araç sahipleri tarafından belirlenebiliyor. Pek çok sigorta firmasının ve özellikle de Generali Sigorta firmasının bu konuda esnek olduğunu belirtebiliriz. Generali Sigorta tarafından sunulan ‘temel Koruma Paketi’ üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmıyor. Ancak bu paket dışında kalan diğer teminatların sigorta poliçesine eklenmesi yahut çıkarılması mümkün olabiliyor.

Araç sahiplerinin öncelikle kendi ihtiyaçlarını belirlemesinde fayda olacaktır. Sonrasında da bu firma tarafından sunulan paket seçenekleri değerlendirilebilir. Hangi paketler cazip geliyorsa kasko sigortası poliçesine kolaylıkla dahil edilebiliyor. Bu sayede beklentilere ve ihtiyaçlara uygun olarak hazırlanmış bir kasko sigortası poliçesi ortaya çıkıyor. Seçenekler arasında olan paketlere şu örnekler verilebilir:

  • Doğal afet ve terör
  • Mini onarım ve ikame
  • İhtiyari mali mesuliyet ve kişisel koruma
  • Hırsızlık ve anahtar
  • Aksesuar

Bu seçeneklerden sadece birinin poliçeye dahil edilmesi mümkün olabildiği gibi tamamının dahil edilmesinin de mümkün olduğunu belirtelim. Bununla birlikte Generali Sigorta üzerinden kasko sigortası yaptıranların anlaşmalı servis indirimden ya da muafiyet indirimi gibi çeşitli indirimlerden faydalanma şansı da oluyor.

Bu arada sadece 1 dakika içerisinde kasko sigortası için fiyat teklifi almanın da mümkün olduğunu belirtelim. Sigorta poliçenizin hazırlanması ise yalnızca 3 dakika sürüyor. Bu konuda daha fazla bilgi almak isteyenler generali.com.tr adresine tıklayabilir. Site üzerinden fiyat teklifi alınabiliyor ve bunun için birkaç basit soruyu yanıtlamanız yeterli oluyor. Bundan böyle uygun fiyatla kasko sigortası yaptırmanın ve indirimlerden faydalanmanın kolay yolunu siz de biliyorsunuz. Belirli meslek gruplarına % 10 gibi yüz güldüren bir oranda indirim de uygulanıyor.