2015 Audi RS Q3 Eskisinden Çok da Farklı Değil

Audi'nin lüks Suv modeli RS Q3 için Almanya'da sipariş alınmaya başlandı.
17-11-2014 19:28 - 19443 Okundu

Güçlendirilen motoru ve yeni tasarımıyla dikkat çeken araç, performansıyla dasporcuları aratmıyor.

Audi’nin yerden yüksek sporcusu RS Q3, yeni yıla makyaj tazeleyerek giriyor. 3 kapılı, 5 kapılı, sedan hatta station wagon modellerin bile yer aldığı yüksek performanslı RS ailesinin en son üyesi olan kompakt SUV, daha güçlü bir motora ve yeni tasarıma kavuştu. Birkaç küçük dokunuşla ön ızgara, farlar ve LED gündüz farlarını elden geçiren Alman lüks otomobil üreticisi, isteğe bağlı olarak sunulan LED’li stopların da tasarımını yenilemiş.

İster 19 ister 20 inç  

Fırçalanmış ve parlatılmış alüminyum kaplamalı dev radyatör ızgarası, 3 boyut etkisi yapan petekler ve LED’lerle çevrelenmiş farlar, araca hem şık hem agresif bir görünüm kazandırıyor. Standart olarak sunulan 19 inçlik jantları küçük bulanlar için 20 inçlik bir opsiyon da sunan marka, ön ve arka tamponlardaki spoylerler yardımıyla hava akışını düzenliyor. Aracın ön fren diskleriyse tam 365 milimetre çapında.

İç mekana siyah renk hakim

İç mekanda ise sportiflik yerini kalite ve konfora bırakıyor. Etkileyici bir ambians sunan aracın iç mekanında siyah renk hakim. Fakat alüminyum ve renkli dikişlerle bu karanlık atmosfere sportiflik katılmış. Standart donanımdaki ESP, devre dışı bırakılabildiği gibi ayrıca bir Sport moduna da sahip. Audi, sporcu SUV’u için özel bir egzoz sistemi hazırlamayı da ihmal etmemiş. Böylece 5 silindirli motorun gücü, sesinden de anlaşılabilecek. Spor süspansiyon sistemine sahip araç, böylece standart bir Q3’e göre yere 20 milimetre daha yakın. Marka ayrıca, amortisör kontrolünü de isteğe bağlı donanım listesine eklemiş.

340 beygirlik benzinli

Araçta görev yapan motor, TT RS ve RS3’te kullanılan ve kendi kategorisinin en iyi motoru seçilen 5 silindirli üniteden başkası değil. 2.5 litrelik TFSI (turbo FSI) motorda, makyaj öncesine göre 30 beygir güç ve 30 nm tork artışı elde edilmiş. Böylece 5 silindirli ve turbo beslemeli olan benzinli ünite, 340 beygir güç ve 450 nm tork üretir hale getirilmiş. 7 ileri S-tronic şanzımanla kombine edilen motor, aracı 0’dan 100 km/s sürate sadece 4.8 saniyede ulaştırıyor. Tüm S ve RS modellerinde olduğu gibi quattro 4 tekerlekten çekiş sistemiyle sunulan araç, saatte 250 kilometre hıza ulaşabiliyor. Fabrika verilerine göre aracın 100 kilometredeki ortalama tüketimdeğeriyse 8.4 litre.  

Almanya fiyatı 159 bin lira

Aracın Almanya’daki baz fiyatı 56 bin 600 euro (yaklaşık 159 bin lira) olarak belirlenmiş. Henüz Türkiye fiyatıysa netleşmemiş. Araç için ön siparişler alınmaya başlanırken, teslimatlarsa 2015’in ilk çeyreğinde yapılacak.