2015 Bentley Grand Convertible Konsept Tanıtıldı

Los Angeles Fuarı öncesi Bentley sürpriz yaptı.
20-11-2014 11:24 - 13528 Okundu

“Otomotiv lüks anlayışının İngiliz yorumu” ya da “Bentley tarafından yapılmış en sofistike üstü açık araba” şeklindeki nitelendirmelerin yanı sıra bu yeni lüks, Mulsanne ve Mulsanne Speed gibi 6.75 litre çift turbo V8 motora sahip. Bentley, aracın bu motorla resmi verilerini 530 bhp ve 1100 nm olarak açıkladı. Bu değerler Mulsanne Speed ile aynı ve Mulsanne Speed 0-100 km hızlanmasını 4.9 saniyede tamamlıyordu.

Grand Convertible her ne kadar resmi olarak bir konsept aracı olsa da Mulsanne Convertible‘ın önünü açacak gibi duruyor. Mulsanne Convertible’ın hedefi Çin gibi yüksek değerli pazarlara girmek olacak ve aracın fiyatının 275.000 euro olması bekleniyor.

Konseptin dış kısmı özenle seçilmiş bir boyaya, kaput ve ön cam çerçevesinde metal bir görünüme sahipken içerisi ise tamamen zıt olarak mavi renk dikişli deri kaplı.

Bentley’nin patronu Dürheimer araç için; “Müşterilerimizin araç hakkında ne düşündüğünü görmek istiyoruz eğer bu araç yola çıkacaksa çok lüks olacak ve çok az sayıda üretilecek.” dedi.

BENTLEY HABERLERİ