2015 Land Rover Discovery Sport

Rover Arazi Spor Aracıyla Müşterilerine Yeni Seçenek Sundu
27-10-2014 14:59 - 20884 Okundu

Range Rover araziye sporcu çıkardı

Land Rover, kompakt SUV pazarına yeni bir oyuncu kazandırıyor. Discovery Sport isimli araç, güçlü motoruyla asfaltta, gelişmiş çekiş sistemiyle de arazide iddialı.
İngiliz asıllı lüks arazi aracı üreticisi Land Rover, son dönemdeki tasarım hamlesini yepyeni bir modelle süslüyor.

7 kişiye de yer var

Markanın yeni nesil Discovery ailesinin ilk üyesi olan kompakt SUV, Freelander’ın sportif kardeşi gibi görünüyor. Sportif çizgileriyle Range Rover Evoque modeline oldukça benzeyen Discovery Sport isimli yeni araç, 5+2 kişilik oturma düzenine sahip.  Yüksek mukavemetli çelik ve hafif alüminyumdan yapılmış bir gövdeye sahip olan 7 kişilik araç, bu anlamda premium kompakt SUV pazarındaki tek model haline gelecek.
4 tekerlekten çekişin standart olarak sunulacağı araç, 2015’in ilk aylarında pazara sunulacak. 4.6 metrelik uzunluğuyla dikkat çeken otomobilin 2.74 metrelik aks mesafesiyse tekerleklerin mümkün olabildiği kadar uç noktalara yerleştirilmesiyle yakalanmış.  Range Rover modelleri gibi geniş hava girişleriyle süslenen ön tampon, altıgen örgülü iki şeritli ızgarayla destekleniyor.

Arka koltuklar daha yüksekte

Canlı renk seçenekleriyle pazara sunulacak aracın iç mekanındaysa daha sade bir tasarım ve renk­ler ter­cih edil­miş. Fre­elan­der 2’yi ha­tır­la­tan kok­pit­te ka­li­te ve iş­çi­lik yük­sek tu­tul­muş. Di­ğer Land Ro­ve­r’­lar­da ol­du­ğu gi­bi Dis­co­very Spor­t’­ta da ikin­ci sı­ra­da­ki kol­tuk­lar, ön­de­ki­ler­den 50 mi­lim yük­se­ğe ko­num­lan­dı­rıl­mış. Bu sa­ye­de ar­ka­da otu­ran­la­rın da ön cam­dan yo­lu gö­re­bil­me­le­ri sağ­lan­mış.

45 derece eğimde bile rahat ilerliyor

Ara­cın yer­den yük­sek­li­ği 212 mi­lim ola­rak açık­lan­dı. Yak­laş­ma açı­sı 25, uzak­laş­ma açı­sıy­sa 31 de­re­ce. Araç, 45 de­re­ce­ye ka­dar eğim­de yol ala­bi­li­yor. Aşı­rı du­rum­lar­da, ön tam­po­nun alt tri­mi çı­ka­rı­la­bi­li­yor. Bu sa­ye­de yak­laş­ma açı­sı ar­tı­rı­la­bi­li­yor. Araç­ta bir Land Ro­ver kla­si­ği olan Ter­ra­in Res­pon­se sis­te­mi­ne yer ve­ril­miş. Fark­lı ara­zi şart­la­rı­na gö­re sü­rü­şü op­ti­mi­ze eden sis­tem, kli­ma ku­man­da­la­rı­nın al­tın­da­ki tuş­lar­la ayar­la­na­bi­li­yor.

240 beygirlik benzinli

Dinamik tasarımıyla adı gibi sportif bir imaj çizen araçta 2 litrelik benzinli motor kullanılacak. Evoque ve Freelander 2’de de kullanılan turbo beslemeli ünite, 240 beygir güç ve 340 nm tork üretiyor. Araçta yeni 9 ileri otomatik şanzımanını kullanan marka, bu sayede performanslatüketimi dengelemeyi planlıyor. Yol tutuşun geliştirilmesi için ağırlık merkezi de düşürülmüş. Marka, 66 yıllık arazi deneyimini, yeni sporcusunu da nakletmiş.