2015 Passat Fiyat ve Özellikleri 13-10-2014

Yeni Passat' ın Türkiye fiyatı açıklandı.
26-11-2014 16:23 - 20734 Okundu

Bir önceki Passat'ın satın alma kriterlerinde ön sıralarda yer bulmayan tasarım, yeni Passat ile birlikte olmazsa olmazı.Volkswagen'in Golf'ten sonra en çok satan modellerinden biri olan Passat, Premium sınıfın sınırlarını zorlayacak bir hale geldi.

Yeni Mercedes-Benz C Serisi, BMW 3 Serisi gibi sportif rakipleri ve yenilenme arefesindeki Audi A4 gibi Alman rakiplerine kafa tutan Passat, yeni tasarımı ve teknolojik donanımlarıyla premium rekabette payını arttırmayı hedefliyor.VW Grubu'nun ortak altyapı kullanımını esas aldığı ve markada ilk kez yedinci nesil Golf'te kullanılan MQB platformu, bir üst sınıftaki Passat'a da hayat verecek. Uzunluktan genişliğe kadar pek çok parametrenin kolayca değiştirilebildiği yeni platformun Passat'ta yaratacağı en büyük fark, alternatif yakıt ve enerji konseptlerinin kullanılabilmesi olacak.

Bir Passat kullanıcısının evinin önünde duran otomobiline tutkuyla baktığını görmek çok zordu. Yeni Passat'ın da bir kalp hırsızı olduğunu söylemek zor olsa da o artık daha dengeli ve akıcı bir otomobil haline geldi.Otomobilin ön ızgarasındaki yatay şeritler, farların içine kadar uzanırken, tamponun alt tarafında da yatay tasarım unsurlarının kullanılması genişlik algısını arttırıyor.Makyajlı Polo modelinde de gördüğümüz LED'leri ana aydınlatma teknolojisi olarak kullanmaya başlayan Alman marka,yeni Passat'ta da enerji tasarrufu ve uzun ömür avantajına sahip sihirli diyotları kullanacak.Yeni Passat, bu platformla beraber 85 kg daha hafif. B8 kodlu yeni Passat, selefine göre 2mm daha kısa, 14 mm daha yere yakın ve 12 mm daha geniş.Passat'ın Variant versiyonunda da bagaj hacmi 47 litre, sedan versiyonda ise 21 litre arttırılmış.

Türkiye’de 125 HP ve 150 HP’lik 1.4 TSI benzinli, 1.6 TDI 120 HP ve 150 ile 190 HP’lik 2.0 TDI dizel motor seçenekleriyle satışa sunulacak modelin yurtdışında 2.0 litre bi-turbo 240 HP motor ve 4MOTION sürekli dört tekerden çekiş sistemine sahip versiyonuyla Paris’te tanıtımı yapılan 1.4 TSI ve elektrik motoruna sahip plug-in hibrit GTE versiyonu da bulunuyor. Hibrit versiyonun yurtdışında satışına ise 2015 yılında başlanacak.Yeni Passat Trendline, Comfortline ve Highline olmak üzere üç farklı donanım seçeneğiyle sunulurken, modelin giriş seviyesindeki versiyonu Trendline 1.4 litrelik TSi 125 HP’lik motor seçeneği 69.900 TL’den satışa sunulacak.SG şanzımana sahip 2.0 litrelik TDi 190 HP’lik motor Highline donanım seviyesinde 165.000 TL fiyat etiketine sahip.

2015 Volkswagen Passat (Yeni) Fiyat Listesi İçin Tıklayınız