2015 Porsche Cayenne Eskisinden Daha Güçlü

Porsche, en çok tercih edilen otomobillerinden biri olan Cayenne makyajlanıyor.
05-11-2014 09:55 - 17126 Okundu

Porsche’nin 2002 yılında yollara çıkardığı ve markanın dinamosu haline gelen Cayenne, makyajlandı. Gençleşen model ekim sonunda Türkiye yollarındaki yerini alacak.

2010 yılında Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılan ikinci nesil Cayenne ise daha dinamik, daha etkileyici ve daha teknolojik bir yapıya sahipti. Aradan geçen 4 yıl boyunca onu yollarımızda görmeye alıştık.Hatta pek çok Porsche sahibi SUV Cayenne'i benimseyemedi, hatta marka algısını düşürdüğün söyleyenler bile var. Fakat SUV modeller Porsche'yi en karlı markalardan biri haline getirirken, Alman marka da Cayenne'in yanına Macan'ı da ekleyerek eleştirilere cevap vermeyi başardı.

Makyaj operasyonu kapsamında gençleşen Cayenne'nin GTS versiyonunda göze çarpan ilk değişiklikler aracın ön tasarımında yer alıyor. Geniş ızgara, yeniden tasarlanan ön tampon, öndeki hava girişlerindeki keskin hatlar değişiklikler arasında…

Far grubunda ise, LED kullanılmış. Ayrıca otomobilin kaputu da genişletilmiş ve daha belirgin hatlara kavuşmuş.Sportif tasarım anlayışıyla oldukça kışkırtıcı bir görünüme sahip modelin 20 inç boyutundaki jantları ve standart versiyona göre 20 ile 24 mm alçaltılmış olması onu daha çekici bir hale getirirken, bu SUV’dan beklenen dinamizmi de sunmayı hedefliyor. Ayrıca, araçta spor egzoz sistemi de yer alıyor.

2015 Cayenne GTS’in kaputunun altında 3.6 litrelik twin turbo bir V6 motor yatıyor. 440 HP güç üreten bu motor 600 Nm tork değerine sahip.Yani bu da selefine göre 20 HP güç ve 85 Nm fazladan tork anlamına geliyor. Aracın 0’dan 100 km/s hıza çıkması ise 5.2 saniyede gerçekleşirken opsiyon olarak satın alınabilen Sport Chrono paket ile Cayenne GTS’in maksimum hızı 262 km/s olarak görülüyor.