2016 Yeni Fiat 500 Özellikleri 2015-09-17

Yeni Fiat 500,gelecek haftadan itibaren Türkiye'ye giriş yapacak.
17-09-2015 07:33 - 21687 Okundu

Fiat’ın ikonik tasarımlı ve mini sınıfta yer alan modeli 500’ün bin 900’e yakın parçası değişerek tamamen yenilenmiş versiyonu, Frankfurt Fuarı’nda otomobil severlerin elgi odağı oldu. Aynı platformun üstünde yükselmeye devam eden ve tüm dünyada 1.6 milyon adetlik satış başarısına ulaşmasında etkin önemi bulunan göz alıcı iç ve dış tasarımında nokta atışı değişiklikler yapılan yeni Fiat 500, önümüzdeki hafta itibariyle ülkemizde de satışa sunulacak. Fiat Marka Direktörü Altan Aytaç, ilk olarak 2008 yılında İstanbul Auto Show Fuarı ile birlikte Türkiye’de satışa sunulan 500 modelinden bugüne kadar bin 500 adetten fazla satış gerçekleştirdiklerini belirtti. Fiat 500’ün de içinde bulunduğu sınırlı pazarda, az miktarda modelin kendi aralarında bir rekabet içinde olduğunu vurgulayan Aytaç, “Fiat 500, kendi pazarındaki hâkimiyetini her geçen gün genişleten ve liderliği elden bırakmayan bir model olarak ön plana çıkıyor. Fiat 500’ün önümüzdeki hafta Türkiye’de de satışa sunulacak yeni versiyonunun etkisiyle, 2015 sonunda 300 adet Fiat 500 satışına ulaşmayı, gelecek sene ise yaklaşık 500 adet yeni Fiat 500 satmayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

Yeni Fiat 500’ün ülkemizde ilk etapta 1.2 litre 69 HP’lik benzinli motor ve Dualogic otomatik şanzıman seçeneğine sahip olarak satışa sunulacağını belirten Altan Aytaç, ödüllü 0.9 litrelik 105 HP’lik TwinAir benzinli motor seçeneğinin de 2016 yılından itibaren Türkiye’ye getireceklerini vurguladı.

 Yeni Fiat 500: İkonik Tasarımda Evrim

357 cm uzunluğa, 163 cm genişliğe, 149 cm yüksekliğe ve 230 cm dingil mesafesine sahip Yeni Fiat 500, hem mini hem küçük sınıfa hitap edebilen özel bir otomobil olmasıyla ön plana çıkıyor. Geleneksel stile bağlı kalınarak aracın ön ve arka kısımlarının tasarımı değiştirilirken, yenilenen Fiat 500'ün dış tasarımı, 1957 yılındaki klasik modelin geleneklerine uygun ayırt edici özellikleri taşımaya devam ediyor.

Yeni Fiat 500’ün ön yüzünde en belirgin değişim, geleneksel dairesel formları yeniden yorumlanan ön aydınlatma grubunda yer alıyor. Güncel modele nazaran daha dinamik bir eğimle tasarlanan yeni üst far aracın daha cesur bir bakışa sahip olmasını sağlıyor. Artık LED teknolojisine sahip gündüz farlarını içeren alt far grubu da yine daha dinamik çizgileri ile dikkat çekiyor. Aydınlatma grubu ile birlikte tamamen yenilenen ön tamponda da krom detaylar daha fazla ön plana çıkartılmış durumda.

Arka kısımda ise ilk Fiat 500'den beri kullanılmaya devam edilen krom bagaj tutamağı yerini korurken, geleneksel dikey formlu arka farlarda ise cesur bir değişiklik ile otomotiv endüstrisinde bir ilke imza atılmış durumda. Arka farlarının orta kısmına gövde ile aynı renkte bir panel yerleştirilerek aydınlatmanın köşeli bir “O” şeklinde görünmesi, böylece arka farların gövde üzerinde parlayan bir “dövme” etkisi yaratması sağlanıyor. Arka sis lambaları ve geri vites lambası, siyah ya da krom kaplamalı, ince, dinamik görünümlü bir ızgaranın altında yer alıyor.

Ön ve arka kısımda yapılan bu değişikliklere ek olarak elmas kesim stiline de sahip olan yeni tasarımlı 15 ve 16 inçlik alaşımlı jantlar da bulunuyor. Renk paletinde ise mercan kırmızısı ve bordo renginin yanı sıra yedi adet pastel, bir adet üç kat ve beş adet metalik  olmak üzere 13 gövde rengiyle her beğeniye hitap eden bir yelpaze oluşturuldu.

Yeni Fiat 500, “2. Ten” Özelliğiyle Farklılaşıyor!

Yeni Fiat 500, ilk modelin uyandırdığı sempatik havayı korumaya devam ederken, müşterilerini şaşırtmayı da bırakmayarak, hayal gücünü ve becerileri tetikleyecek bir deneyime davet ediyor. Second Skin (İkinci Ten) adı verilen bu uygulama, kişinin kendi karakterini ve tarzını otomobilin gövdesine İtalyan zevki ve zarafetiyle yansıtmasını sağlayan bir özelleştirme seçeneği sunuyor.  “Kamuflaj” (askeri), “Lord” (klasik kareli), “Comics” (pop tasarımlı) alternatif gövde unsurlarıyla müşteriler, yeni Fiat 500'ü kendi isteğine göre uyarlayarak yeni görünümler elde edebiliyorlar.

İç Mekânda Zarif ve Yenilikçi Değişimler

Otomobilin iç kısmında yer alan bileşenlerin ise tamamı yenilendi. Torpido panelinin tam ortasına yerleştirilen ve 5 inç dokunmatik ekrana sahip olan yenilikçi Uconnect™ bilgi-eğlence sistemi burada göze ilk çarpan detay olarak öne çıkıyor.

Yolcu bölümü, yine korunaklı ve ayrıcalıklı malzemelerle donatılmış, ilk Fiat 500’e atıfta bulunan modern ayrıntılardan oluşuyor. Bu bakımdan, torpido panelinin üzerinde yer alan düğmeler ve diğer detaylar, direksiyon simidi de dahil olmak üzere yeniden tasarlandı. Yeni Fiat 500'de krom çerçevelere sahip kumanda elemanları eşsiz bir dokunuş hissi sağlıyor. Dahası, Yeni Fiat 500'ün yolcu bölümü, ilhamı klasik 500'den alınan eşsiz, modern, ergonomik donanım ve tasarımın somut bir örneğini teşkil ediyor. 7 inç TFT ekranlı yenilikçi kontrol paneli de dikkat çeken değişimlerin başında geliyor. Cihaz, sürücüye tüm gerekli bilgileri sağlarken her zaman bir adım önde olan bu modelin “trendleri belirleyen” ruhunu da yansıtıyor. Diğer yandan, Yeni Fiat 500, gözle göremeseniz de hemen fark edip hissedebileceğiniz bir başka özelliğe daha sahip: otomobil, tekerlek yuvasında ve motor ile sürücü kabini arasındaki bölmede yeni ses geçirmez paneller barındırıyor ve böylece yolcu bölmesi çok daha rahat ve sessiz bir ortama dönüşüyor.

Uconnect™ ile Her Zaman Bağlı

Uconnect™ sisteminin geniş ekranı, Yeni Fiat 500'de, ilk modelden daha alçak bir seviyeye yerleştirilen havalandırmaların arasında gösterge panelinin ortasında yer alıyor. Pop donanım seviyesinde sistem, radyo ve mp3 çalar, altı adet hoparlör, direksiyon simidinde kontrol düğmeleri, Bluetooth bağlantısı, USB ve Aux-in portlarını içeriyor. Lounge donanım seviyesinde ise standart olarak 5’’ dokunmatik ekranlı Uconnect™ sistemi bulunuyor. Sürücü her iki sistemde de USB ve Aux-in portları üzerinden bir yardımcı ya da uygun bir akıllı telefonun Bluetooth sistemi ile eşleşerek multimedya araçlarına bağlanabiliyor. Sistem ayrıca "sesli yanıt sistemi" kullanan uyumlu akıllı telefonlarda metin mesajlarını okumak için bir SMS (kısa mesaj) okuyucu sunuyor.

En Üst Seviyede Emniyet ve Konfor

Yeni Fiat 500, standart donanım olarak iki adet ön, iki adet yan, iki adet perde ve bir adet sürücü diz olmak üzere toplam yedi adet hava yastığı ile birlikte geliyor. Ayrıca, yeni modelde sürücünün otomobil hakimiyetini en üst seviyeye çıkarmayı sağlamak amacıyla (aktif emniyet) üstün teknik çözümler de bulunuyor. Elektronik fren kuvveti dağıtımı  (EBD) destekli ABS, gelişmiş elektronik stabilite kontrolü (ESC), çekiş kontrol sistemi (ASR), sürücüye yokuşta geri kaydırmaması için destek olan Hill Holder (Yokuşta Kalkış Desteği) ve acil durdurma desteği sağlamak için hidrolik panik fren desteği (HBA) bu özelliklerden bazıları. Ayrıca, Yeni Fiat 500, tüm seyahatlerde rahat ve emniyetli bir şekilde yol almak için dinamik ve konforlu özelliklerle donatılmış durumda. Bu özellikler, süspansiyon düzeni ile de zenginleştiriliyor. Ön kısımda bulunan MacPherson bağımsız yapılandırma sistemi arka süspansiyonlarda ise tork kirişi ile birbirine bağlı yarı bağımsız sistem barındıran Fiat 500, yol tutuş özellikleri ile sınıfının rakipsiz modellerinden biri olarak öne çıkıyor.