2017 Volkswagen Golf 1.5 TSI Manuel Test Sürüşü-Değerlendirmesi-Yorumlar

2017 Volkswagen Golf makyajlı olarak yollara çıkmaya hazırlanıyor.
20-02-2017 09:50 - 14709 Okundu

Volkswagen’ in 2017 model yılı için güncellediği modeli 2017 Volkswagen Golf' ün test sürüşü ve değerlendirmesi ile sizlerleyiz.Test sürüşüne başlamadan önce 2017 Golf' ün  birçok konuda iyileştirme alsa da asıl değişiklikleri teknoloji konusunda gerçekleştirdiğini en başta söyleyelim.

ARTILARI

Yeni Bilgi-Eğlence sistemi ve ekranı sınıfının en iyilerinden biri.
110 beygirlik yeni benzinli bir motor.
Sürüş kalitesinin arttırılması.

EKSİLERİ

Bilgi-eğlence ekranının standart olarak değil opsiyon dahilinde satın alınması
Yeni 1.5 litrelik benzinli motorun tüm pazarlarda satışa sunulmaması
Artan fiyatlar 

 

Gelelim şimdi de 2017 Volkswagen Golf’ün değerlendirmesine…

2017 Volkswagen Golf’ ün geneline baktığımızda ilk olarak dikkat çeken yeni geliştirmeler -özellikle yeni bilgi-eğlence sistemi ve kısmi otonom sürüş sistemi olsa da klasik Golf özelliklerinin temel olarak aynı kaldığı görülüyor.

Yapılan değişikleri özetler isek; yeniden tasarlanan tampon, ızgara ve farlar, yeni güvenlik teknolojisi, yeni gövde rengi ve GOLF GTI ve Golf R gibi farklı versiyonlar.

 

DIŞ TASARIM

Dış tasarımı biraz daha  detaylı inceleyelim. Tamponlarında daha keskin hatlar ile gelen 2017 Volkswagen Golf, far sistemlerinde de ufak değişikliklere gitmiş.Eskiden u şeklinde yanan led ön farlar şimdi ise  biraz daha köşeli olarak yanıyor.Stop lambalarında da değişikliğe giden 2017 Volkswagen Golf, sinyallerinde de Audi A8 modelinden de bildiğimiz sağdan sola akış kullanıyor.Bagajını açtığımızda ise çok büyük bir farklılık görmüyoruz. 12 voltluk priz, stepne bagajda dikkat çeken yerler.

İÇ TASARIM

İç bölüme geçtiğimizde ise hayalet ekran dikkat çekiyor.Fakat bu ekranı Yeni Tiguan ve Passat’ ta gördüğümüzden dolayı açıkcası çok da şaşırmıyoruz.Asıl değişiklik ise orta bölümde kendini gösteren bilgi-eğlence ekranı.Tamamen dokunmatik ekran ile donatılan 2017 Volkswagen Golf, dokunmatik seviyesinde ise biraz yavaş kalıyor diyebiliriz.Tabiki kötü diyemeyiz ama çok iyi de diyemiyoruz malesef. Selefine göre çözünürlük olarak sınıf atladığı görülüyor.Torpidoda sim kart yerine sahip olan 2017 Volkswagen Golf, böylece internete de bağlanabiliyor.

Eşya gözü konusunda beklentileri karşılayan 2017 Volkswagen Golf, aslında bu konuda selefi ile aynı gözleri sunuyor.Yine tavanda gözlük vs. gibi kişisel eşyaların konabileceği açılıp kapanabilen bir göz, kol dayamasının altında bir göz 2017 Volkswagen Golf’ ün belli başlı eşya saklama alanları olarak dikkat çekiyor.Fakat bu durum sadece ön bölüm için geçerli diyebiliyoruz.

Arka bölüme geçtiğimizde ise ilk olarak diz ve baş mesafelerine dikkat ediyoruz.Diz ve baş mesafesi konusunda bekleneni veren 2017 Volkswagen Golf, çok uzun yolcular için ise biraz sıkıntı yaşatabilir.

Arka yolcular için eşya gözü neredeyse yok denecek kadar az.Sadece kapıların ya tarafındaki eşya gözleri bulunuyor.Ayrıca arka koltuğun ortasından bagaja ulaşılabiliyor.İstenirse iki kişilik bardaklık da uzun yolculuklarda kullanılabiliyor.

SÜRÜŞ NASIL?

Test ettiğimiz modelde 1.5 TSI manuel ünite bulunuyor.Sürüşe başladığımız andan itibaren konfor konusunda çok fazla bir yenilik göremiyoruz.Süspansiyon konusuna değinecek olursak eğer, arka bölümde bağımsız süspansiyonlar bulunuyor.Fakat TDI versiyona göre biraz daha sert süspansiyonlara sahip olan 2017 Volkswagen Golf, bu yönden bize çok fazla birşey vaadetmiyor.Özellikle Türkiye yollarında bağımsız süspansiyonlar size biraz sert gelebilir.Yani 2017 Volkswagen Golf’ten daha konforlu araçlar da bulabilirsiniz.Üstelik yüksek fiyatlar düşünüldüğünde kesinlikle daha iyi modeller bulabilirsiniz.

2017 Volkswagen Golf ile 130 km/s hıza çıkmamıza rağmen araç içine çok fazla ses gelmiyor.Fakat selefi ile neredeyse aynı seviyeler.Bu nedenle izolasyon konusunda 2017 Volkswagen Golf’ ün geliştirildiğini düşünmüyoruz.130 km/s hızdan sonra ise hafif de olsa araç içinde motorun sesini duymaya başlıyoruz.

Gelelim 1.5 TSI motorun performansına.150 beygir gücünde olan test ettiğimiz bu motor, bizi mennun ediyor.Yakıt tüketimine baktığımızda 7.5 litrelik bir yakıt tüketimi elde ediyoruz.Türkiye şartlarında bu rakam biraz daha artacaktır.

Yeni motorunu gayet beğendiğimiz 2017 Volkswagen Golf 1.5 TSI manuel, 4. viteste neredeyse 120 km/s hıza kadar çıkabiliyor.Üstelik aracı boğmadan…

Vites geçişlerinde de çok fazla bir iyileştirme göremedim. Titremeyen bir vitese sahip olan 2017 Volkswagen Golf, geçişlerde ise bizi memnun etmiyor.Debriyaj sertliği ise tam olması gerektiği gibi. Ne çok sert ne de çok yumuşak…

Yol tutuşu konusunda da selefi ile neredeyse aynı performansı gösteren 2017 Volkswagen Golf, açıkcası bize teknik konuda çok fazla değişiklik yapmış gibi gelmedi.Tek yeniliğin motor olduğunu söyleyebiliriz.

2017 Volkswagen Golf Ne Zaman Türkiye’de?

Nisan sonu, Mayıs başı gibi Türkiye pazarına giriş yapacak olan 2017 Volkswagen Golf, ilk olarak eski motor seçenekleri ile satışa sunulacak.Test ettiğimiz 1.5  TSI motor ile daha sonra Türkiye’ de satışa çıkacak.