2018 Hyundai Kona Türkiye Fiyatı, Teknik Özellikleri, Ne Zaman

2018 Hyundai Kona, yeni platform ve yeni tasarım…
02-07-2017 21:09 - 15989 Okundu

Hyundai’ nin yeni küçük suv modeli Kona,  ölçülerinden dolayı B segmenti suv sınıfında yer alıyor.Tucson modelinin altında konumlanan Kona, Nissan Juke, Citroen Cactus, Kia Stonic gibi modeller ile rekabet etmek için pazara sunuluyor.

Tasarım olarak diğer Hyundai modellerinden sıyrılan 2018 Kona, ön bölümde çift parçalı ön far grubu ile dikkat çekiyor.Ayrıca sinyal lambalarını üst bölümde konumlandıran Hyundai, led farları ise biraz daha aşağıda kullanmayı tercih etmiş.Ayrıca siyah plastik korumalar da far ve ön bölüm için dikkat çekici ayrıntılar olmuş.

Arka bölümde ise alışık olduğumuz ince stoplar yer alıyor.Fakat sinyan ve geri vites lambalarının biraz aşağıda yer alması, modeli klasik Hyundai modellerinden ayrıyor.

Modelin kalbinde ise i30 modelinde gördüğümüz motorlar görev yapacak.Bu motorlardan 1.6 litrelik olanı 177 hp güç ve 265 nm tork üretebiliyor.Vites seçenği ise 7 ileri otomatik. Model bu motor ile maksimum hız olarak 210 km/s ibresini gösterecek ve 0-100 km/s hızlanmasını 7.7 saniyede tamamlayacak.

Avrupa’daki bir diğer motor seçeneği ise 1.0 litrelik benzinli ünite olacak.Bu motor ise 120 beygir güç performans gösterecek.Dizel cepjesinde ise klasik 1.6 dizel ünite görev yapacak.

Modelin dış ve kaput altı özelliklerinden sonra biraz da iç mekanı hakkında konuşalım.Markadan yapılan açıklamaya göre yeni Kona, sınıfının en geniş iç hacmine sahip. Diğer özellikler arasında ise 8 inçlik dokunmatik ekran, Apple Car Play, Android Auto, kör nokta uyarı sistemi, kaza uyarı sistemi, yorgunluk tespit sistemi, şerit takip sistemi yer alıyor.

Modelin fiyatları i30 ile aynı seviyelerden başlayacaktır.Yeni model hibrit Ioniq’ten sonra satışa çıkacağı için şuanlık çıkacağı tarihi söyleyemiyoruz.Fakat satışların 2018 yılında başlayacağını söyleyebiliriz.