2018 Nissan IMx Crossover Özellikleri Açıkladı

Tamamen sürücüsüz ve tamamen elektrikli.
25-10-2017 09:28 - 13132 Okundu

Nissan IMx olarak da adlandırılan tamamen elektrikli ve tamamen özerk yeni  konseptinin örtüsünü Tokyo Motor Show'da kaldırdı.

Geçtiğimiz hafta bazı görseller ile kendini gösteren konsept, geniş bir kabin, rahat bir sürüş vaad ediyor.Yeni konsept, markanın EV platformu üzerinde geliştirildi.

Motor olarak iki adet elektrikli ünite kullanılıyor.Biri arka tekerleklere , diğeri de ön tekerleklere güç veriyor.Her iki motor toplamda 429 hp güç ve 700 nm tork üretiyor. 600 km’ den fazla menzil sunan bu motorlar, Nissan Leaf’te gördüğümüz menzilden daha fazla bir sürüş sunuyor.

Nissan ProPilot sisteminin biraz daha geliştirilmiş bir versiyonunu da kullanan konsept, sürücüsüz olarak kullanıldığında direksiyonu gösterge tablosuna yerleştiriyor ve koltukları yatırıyor. ProPilot devre dışı bırakıldığında ise direksiyon ve koltuklar normal konumlarına geri dönüyorlar.

"WA" adı verilen bir tasarım dili kullanılan konseptte  geniş bir ön cam, cam tavan ve minimalist kabin ile temiz ve sportif bir tasarım benimsenmiş.