2018 Yeni Model Arabalar Ne Zaman Çıkacak?

2018 yılında çıkacak yeni modeller için geri sayım başladı.
13-05-2017 09:42 - 19407 Okundu

2018 model yılının takvimine baktığımızda, Alfa Romeo, Audi, BMW, Dacia, Ford, Hyundai, Mercedes, Mitsubishi, Renault, Skoda, Opel, Volkswagen gibi markalar yeni modellerini satışa çıkarmaya hazırlandığını görüyoruz.

Alfa Romeo

Yeni Giulia modelinde sonra lüks bir sedan daha üretecek olan marka, bu modeli ise BMW 5 Serisi gibi güçlü bir model ile rekabet edecek.Bu yeni modelin adı henüz belli değil.Fakat Giulia modeli ile aynı platformu kullanacak.

AUDI A1

2018'  de yeni bir kasa ile gelecek olan Audi a1, daha fazla stil, daha fazla teknoloji ve daha fazla pratiklik sunacak.Yeni platform ile gelecek olan model, 1.5 Evo benzinli motor ve güncellenmiş 1.0 benzinli motor ile gelecek.

AUDI A6

Bugüne kadar ufak değişiklikler ile yoluna devam eden Audi A6 ,2018 yılında yeni bir hale bürünecek.Özellikle rakibi BMW 5 Serisi' nin kendini yenilemesinden sonra Audi, A6 modeli için çalışmalarını hızlandırdı.Yeni A6, 2014 yılında tanıtılan Prologue konseptinden ilham alınarak geliştiriliyor.

AUDI E-TRON

2018 yılında elektrikli modellere ağırlık vereceğini açıklayan marka, bu doğrultuda Tesla model X ile rekabet etmek için yeni bir elektrikli suv üretecek.Bu model elektrikli motoru ile uzun bir menzile sahip olacak.

AUDİ Q3

SUV segmetinde yer alan Q3 modeli de 2018 yılında yenilenen modeller arasında yer alacak. Bu model, Volkswagen Tiguan, Seat Ateca gibi modeller ile benzer özelliklere sahip olacak.MQB platformu üzerinde geliştirilen model,  led farlar, Virtual Cockpit gibi özellikler ile donatılacak.

AUDI Q8

Q7 modelini yeterince büyük bulmayanlar için 2018 yılında yeni bir suv modeli daha çıkaracak olan Audi, bu modelinde yüksek teknoloji ve yüksek kaliteli malzemeler kullanacak.Model, konseptine yakın bir tasarıma sahip olacak.

Türkiye'de de en çok tercih edilen modellerden birisi olan 3 Serisi, 2018 yılında yenileniyor.Yeni model daha pratik ve teknolojik olacak.Ayrıca 7 Serisinden de bazı özellikler alacak.

BMW i8 ROADSTER

2016 yılında Las Vegas' ta konsept olarak tanılan model, 2018 yılında üretime girecek.BMW' nin ultra lüks spor modeli olan bu model, 2 kişilik olacak ve sadece elektrikli motor ile donatılacak.

BMW X2

Concept X2' den yola çıkılarak geliştirilen 2018 BMW X2, X1  modeliden biraz büyük, X3 modelinden ise biraz küçük olacak. 2018 başında yollara çıkacak olan model, dizel ve benzinli olarak satışa sunulacak.

BMW X7

Range Rover ve Audi Q7 gibi modellere rakip olarak gelen model BMW X7, X5 modelinden daha geniş bir iç mekan sunacak.Motor seçeneklerinde benzin, dizel ve hibrit üniteler olacak.

DACIA GRAND DUSTER

8 yıldır aynı tasarımı kullanan model, 2018 yılında tasarım değiştirerek kabuk yenileyecek.Türk müşteriler için de merakla beklenen bir model olan Yeni Dacia, 2018 yılında yollardaki yerini alacak.Ayrıca 7 kişilik versiyonu da olacak.

FORD FOCUS

2018 yılında yeni Ford modelleri de gelecek.Bu modellerden birisi de Focus. Yeni Focus, daha keskin çizgilere, daha fazla teknolojiye ve yakıt tüketimine sahip olacak.Hibrit motora da sahip olacağı, gelen haberler arasında.

HYUNDAI FCV SUV

İngiltere'de 40 bin Sterlin dolaylarından satışa çıkacağı tahmin edilen yeni Hyundai modeli, ix35 modeli ile aynı platform üzerinde geliştiriliyor.Yeni model hibrit model ile yaklaşık 400 km menzile sahip olacak.

MERCEDES A SERİSİ

2018 yıılında gelecek yeni modellerden birisi de A serisi. Yeni tasarım, yeni iç tasarım ve akıllı teknolojiler ile gelecek olan A Serisi, E serisinde gördüğümüz bazı özellikler ve motor seçenekleri ile donatılacak.

MERCEDES AMG GT 4 KAPI

4 kapı Porsche Panamera ile sıkı bir rakip olması beklenen Mercedes AMG GT, 4 kişilik bir kabine sahip olacak.Bu model 4.0 litrelik V8 ünite ile yollara çıkacak.

MITSUBISHI ECLİPSE CROSS

2018 başlarında Türkiye'de de satışa sunulacak olan yeni Mitsubishi suv modeli, Nissan Qashqai ve Toyota C-HR gibi modeller ile rekabet edecek.Apple Car Play, Android Auto gibi bağlantı sistemlerine sahip olan model 1.5 benzinli ve 2.2 dizel motorlar ile satışa sunulacak.

RENAULT ALASKAN

Renault, yeni arazi aracını 2017 sonuna doğru satışa çıkaracak.Türkiye' de de satışa sunulacak olan model, Nissan Navara modeli örnek alınarak geliştirildi.Ayrıca Mercedes X Serisi pick up modelinin de Nissasn Navara modeli üzerinden geliştirildiğini de belirtelim.

SKODA KAROQ

Yeti modelinin üretimini durduran marka, bu model yerine yeni Karoq modelini getiriyor.Kodiaq modeli ile benzer olacağı düşünülen model, MQB platformu üzerinde geliştirildi. Model 2017 sonuna doğru satışa sunulacak.

OPEL CORSA

Opel' in Peugeot' a satılmasından sonra ne olacağı konusunda açıklama yapılmayan Corsa, 2018 yılında yollara yeni tasarım ile çıkacak. 2018 yaz mevsiminde satışa sunulacak olan Yeni Corsa, Astra modeline benzer bir tasarım ile gelecek.Ayrıca teknolji olarak Peugeot modellerden çok şey alacağını tahmin ediyoruz.

VOLKSWAGEN POLO

Yeni nesil Polo' da yenilenen modeller arasında. Seat Ibiza ile aynı platformu paylaşan 2018 Polo, Golf teknolojisini kullanacak.Yeni bilgi-eğlence ekranı, yeni 1.5 TSI motor yenilikler arasında yer alıyor.

VOLKSWAGEN POLO SUV

2018 sonunda satışa sunulacak olan yeni suv modeli, Nissan Juke gibi crossover sınıfında yer alacak.Polo benzeri bir tasarım ile gelecek olan model, Türkiye' de de satışa çıkacak.