2019 BMW i8, 4 Silindirli Motor İle Geliyor

Elektrikli spor model, hibrit ünitesinde yeniliğe gidiyor.
13-08-2018 09:02 - 20449 Okundu

Farklı tasarımı ile kendine hayran bırakan bir model olan BMW i8, performans olarak da hatrı sayılır modeller arasında yer alıyor.Şuan benzinli motor ile kombine edilen bir elektrikli motora sahip olan İ8, yeni modelinde biraz daha farklı bir ünite ile yollara çıkacak.

 2013 yılında tanıtılan BMW i8, tanıtımdan sonra model üzerinde çok fazla bir değişiklik yapmadı. Roadster kasa ile satışlarını biraz daha arttıran BMW, batarya kapasitesini de arttırmıştı.  Bu güncellemeden sonra tam elektrikli modeller ile aynı menzil seviyesine ulaşan i8, GELECEK senelerde bu sistemini tamaman değiştirebilir.

İnternette çıkan haberlere göre BMW, i8’ in kaputu altında birtakım değişiklikler yapacak.Tam elektrikli olarak yine gelmeyecek gibi gözüken i8, 456 BEYGİRLİK BİR ünite ile gelebilir. Bu güç seçeneği için 1.5 litrelik üniteyi iptal eden ve bu ünite yerine 2.0 litrelik 4 silindirli  ünite koyan BMW, bu hamle ile satışları arttırmayı hedefliyor.

Henüz ne zaman tanıtılacağı belli olmayan model, önümüzdeki yıllarda tamamen elektrikli motor ile de satışa sunulabilir.