2019 Mazda 3 Özellikleri Ne Olur? Tasarım Nasıl Olacak?

Mazda, yeni modelinde dizel motorun yerine yeni bir motor teknolojisi kullanacak.Yeni motor seçeneği ile daha iyi bir performans ve yakıt verimliliği vaad ediliyor.
03-06-2018 21:02 - 22025 Okundu

Mazda, Volkswagen Golf, Audi A3 ve Mercedes A Serisi gibi rakipler ile rekabet için Mazda3 modelini yeniliyor.Yeni model, büyük ölçüde Tokyo Motor Show'da tanıtılan KAI konseptinden yola çıkılarak tasarlanacak.

Sıfırdan yeniden geliştirilecek olan 2019 Mazda3, sKYaCTİV adı verilen yeni bir platform üzerinde yükselecek.Yeni platform ile araç biraz daha yere yakın hale getirilecek ve daha sportif bir oturma pozisyonuna sahip olacak.Ancak motorun asıl özelliği yeni motor teknolojisini destekliyor olması.

Dizel motorda görülen yakıt tüketimini bu 2.0 litrelik yeni benzinli motorda da göreceğiz.Tahminlere göre yeni 2.0 litrelik SkyActiv-x ünitesi 187 bhp ve 230 nm tork üretecek.

Bu motor seçeneğinin yanında SkyActiv-G benzinli ve sKYaCTİV-d dizel ünitelerin satışına da devam edilecek.

Yeni model, kasım sonundaki Los Angeles Fuarı'nda örtüsünü kaldıracak ve 2019'da da Avrupa'da satışa sunulacak.Yni Mazda3' ün Türkiye'de ne zaman satışa çıkacağı henüz belli değil.Ancak tahminlerimize göre 2019' un sonlarına doğru yeni Mazda3' ü Türkiye yollarında görebileceğiz.