2019 Mazda3'ten Yeni Görsel Var

Mazda, yine şık bir tasarıma imza atacak gibi görünüyor.
09-11-2018 09:54 - 15811 Okundu

Mazda, Los Angeles Fuarı'na yenilediği Mazda3 modelini de getirmeye hazırlanıyor. Bu ay içinde örtüsünü kaldıracak olan yeni Mazda3, markanın yeni tasarım dili ile şekillendi.

Model hakkında çok fazla birşey bilgi paylaşmayan Mazda, bu modelinin yanında bir de  dört kapılı sedan tanıtacak.Henüz bu model hakkında da çok fazla bir detay paylaşılmadı. Ancak modelin KODO tasarım dili tasarlandığını söyleyebiliriz.Ayrıca KAI konseptinin izleri de yeni modelde görülecektir.

Motor teknolojisini de yenileyen Mazda, yeni modellerinde SkyActiv motorların kullanılacağını belirtiyor.Ayrıca platformların da elden geçirildiğini belirten Mazda, sürüş keyfinin yeni boyutlar sunacağının altını çiziyor.

Yeni SkyActiv-x motor seçeneğinin 190 hp gücünde olması ve 230 nm tork üretmesi bekleniyor.Teknik özellikler konusunda herhangi bir açıklama yapılmadığı için biz de birşşey söyleyemiyoruz. Fakat yakıt tüketiminin selefine göre %20-30 civarında azalayacağını tahmin ediyoruz.Dizel seçeneğinde de yine aynı oranda bir tasarruf olacağı tahmin ediliyor.