2019 Seat Leon Testlere Devam Ediyor 2018-11-05

Seat Leon kasa yeniliyor.
04-11-2018 22:26 - 14042 Okundu

Seat, yyeni nesil Leon'u tekrar kamu yollarında test ederken casus kameralara yakalandı.Üstelik bu sefer daha az kamuflaj ile!

Ford Focus ile rekabet edecek olan 4. nesil Leon, selefine göre daha sert bir tasarım dili kullanacak. Seat, Tarraco modelinden sonra böyle bir tasarım kullanmaya başlamıştı. Ayrıca ön bölümün Seat' ın yedi koltuklu suv modeli ile aynı olacağını bile söyleyebiliriz.

Selefine göre daha gösterişli bir ön uca sahip olacak olan 2019 Leon, omuz çizgilerini de adha belirgin hale getirecek. Üstelik Seat' ın kendine özgü led aydınlatmalarına da yer verilecek.

Yeni Leon'da VW' in en yeni bilgi-eğlence teknolojilerinin kullanılacağı ilk model olması, bu modeli daha dikkat çekici bir hale getiriyor.Yeni sistem, birçok güncelleme ile gelecek ve öncekinden daha iyi bir kullanıcı arayüzüne sahip olacak.Yolcular da artık ses ile bu sistemi kontrol edebilecekler. Gösterge paneli, eskisine göre daha az düğme içerecek ve klima kontrolleri, bilgi-eğlence ekranı üzerinden kontrol edilecek.

Yeni Seat Leon, daha hafif malzeme ile geliştirilen MQB platformu üzerinde geliştiriliyor. Motor serisinde, 48 voltluk bir elektrikli motor ile kombine edilen 1.5 litrelik TSI ünite yer alacak. Yeni Leon, elektrikli motoru ile 50 km'ye kadar menzil mesafesi sunacak.

Seat, yeni Leon'u beş kapılı hatchback ve vagon gövdelerinde satışa sunmayı planlıyor.  Yeni model ile büyük ihtimalle Cenevre Fuarı'nda tanışacağız.