2019 Suzuki Jimny Çarpışma Testi [Video]

Yeni Jimny, 3 yıldız ile sınıfta kaldı.
21-09-2018 11:31 - 13229 Okundu

2019 model Suzuki Jimny' nin özellikleri geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı.Türkiye'de de satışa çıkacak olan modelin fiyatları da merakla bekleniyor.48 yıldır yollarda olan Suzuki Jimny, hala kre formundaki tasarımını koruyor.

1.3 litrelik motorunu artık 1.5 litrelik motora bırakan araç,  Euro Ncap tarafından güvenlik testlerine tabi tutuldu.Ancak 3 yıldız ile çok da parlak bir sonuç alamadı.

Önden çarpışmada yolcu kısmının yüksek deformeye maruz kaldığını görüyoruz.Ayrıca sürücünün de çok iyi korunamadığı raporlardaki yerini aldı.60 km/s hızda yapılan bir kazada kokpitin de çok fazla etkilendiği, sürücünün hava yastığına rağmen kafasını direksiyona çarptığını videodan görebiliyoruz.

Yeni güvenlik teknolojileri ile donatılan araç, otonom acil frenleme sistemine de sahip olmasına rağmen zayıf bir performans gösteriyor.

Raporda, yetişkin yolcu korumada %73 oranında, çocuk yolcu korumada %84 oranında yaya korumada ise %52 oranında başarılı olduğu yazıyor. Güvenlik sistemleri ise %50 başarı göstermiş.