2019 Toyota Corolla Hibrit Teknik Özellikleri Açıklandı

Toyota, yeni Corolla’ nın örtüsünü kaldırdı.
18-11-2018 22:20 - 16838 Okundu

Toyota, Corolla ailesine hatchback ve Touring Sports kasalarından sonra sedan kasasını da ekledi.Toyota, yeni Corolla sedanın, prestij ve konfor arayan profesyonellere yönelik olarak geliştirildiğini açıkladı.

Avrupa’da artık hibrit motor seçeneği ile de satışa sunulacak olan Corolla sedan, hatchback ve wagondaki gibi 1.8 litrelik hibrit sisteme sahip.100 km’de 4.3 litrelik yakıt tüketimi gerçekleştiren bu ünite, 120 hp gücünde ve 98 g/km CO2 emisyon değerine sahip.

Sürüş koşullarına bağlı olarak, Toyota, Corolla Sedan Hybrid'in günlük işe giderken yüzde 50'ye varan bir elektrikle çalışabileceğini iddia ediyor.

Selefinde kullanılan 1.6 litrelik benzinli ünitenin kullanımına devam eden Corolla Sedan, 130 hp güç üretebiliyor. 6 ileri manuel vites ile kombine edilen ünite, 100 km’de 6.1 litre yakıt tüketimi gerçekleştirebiliyor.

Toyota ayrıca iç mekanın “yüksek duyusal kalite ve ileri teknoloji” sunduğunu iddia ediyor. Yeni özellikler arasında kablosuz telefon şarjı, 8 inçlik dokunmatik ekran tabanlı bilgi-eğlence sistemi, 7 inçlik dijital gösterge paneli ve 10 inçlik baş üstü ekran bulunuyor.

Güvenlik açısından, 2019 Corolla Sedan, Avrupa'da standart olarak Toyota Safety Sense teknolojisini sunuyor.Bu pakette yaya tespit sistemi, Adaptive Cruise Control, ön çarpışma sistemi, trafik levhası tanıma sistemi gibi özellikler yer alıyor.

Yeni 2019 Toyota Corolla Sedan, Türkiye'de üretilecek ve 2019'un ilk çeyreğinde satışa çıkacak.