2019 Toyota Prius İçin Tanıtımlar Başladı

Toyota, yenilediği Prius modelini yakın zaman içinde tanıtacak.
09-11-2018 09:16 - 21579 Okundu

Los Angeles Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak olan Yeni Prius, fuar öncesi yeni bir teaser ile kendini gösterdi. Toyota' nın fuardaki standında en dikkat çekici modellerden biri olmasını beklediğimiz Prius, özellikle Amerika'da oldukça tercih edilen bir araç.

Daha önce dört tekerlekten çekiş sistemi ile satışa sunulmayan Prius, ilk defa 2019'dan itibaren 4X4 olarak piyasaya sürülecek.Bu bilgi henüz kesin olmasa da şirketten yapılan açıklamanın altında bu bilgi yatıyor olabilir.Şirketin yaptığı açıklama şu şekilde "Sonbahar geldi, kış geliyor ve 2019 Prius hem karlı hem temiz yolda gidebiliyor".Biz de bu açıklamadan yeni Prius, dört tekerlekten çekiş sistemi ile geleceğine yorduk.

Tasarım olarak çok fazla değişmesini beklemediğimiz Yeni Prius, ön bölümdeki farlarda ve tampon tasarımda revize yaptı.Aynı değişiklikleri arka bölümde de bekliyoruz.

Teknik özellikler konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Yeni model, 1.8 litrelik motor ile gelecek. Benzinli ünite 96 hp büç ve 142 nm tork üretebiliyor. Elektrikli ünite ise 72 hp güç ve 162 ile gelecek. Kısacası aracın tam gücü 122 hp olarak gelecek.