2019 Yeni Kasa Corolla Ne Zaman Türkiye'de?

Yeni Corolla Hibrit, Türkiye'de üretilecek.
16-11-2018 12:23 - 22672 Okundu

12. Nesil Toyota Corolla, yollara çıkmak için hazır. Özellikleri ve motor seçenekleri açıklanan model artık hibrit üniteye de sahip. Türkiye'de üretilecek olan 2019 Toyota Corolla, TNGA altyapısını kullanmaya devam edecek.Bu platform üzerinde C-HR modelinin de geliştirildiğini belirtelim.

Selefine göre biraz daha sessiz bir kabin ile gelen modelin aks mesafesi 2700 mm olarak açıklandı.Yani eski kasadan biraz daha kısa bir aks mesafesi.Fakat uzunluğun kısalması kabinde herhangi bir daralmaya nedne olmuyor.Aksine ön ve arka diz genişlikleri 13 ve 23 mm arttırılmış.

Yeni modelin kaputunun altında artık hibrit motor seçeneği de yer alacak. 1.8 litrelik ünite ile kombine edilen yeni model, 122 hp güç üretebilecek.Ancak Corolla hatcback versiyonda gördüğümüz 1.2 litrelik ünite de elektrik teknolojisi ile kombine edilebilir.

Yeni Corolla Sedanda ön çarpışma uyarısı, şeritten çıkma ikazı, şerit takip asistanı, otomatik uzun far gibi özellikler artık standart olarak verilecek.Kabinde ise 7 inçlik multimedya ekranı, Apple Carplay ve JBL ses sistemi baz modeldeki yerini alacak.

Türkiye'de 2019' ün ilk çeyreğinde satışa sunulması planlanan Corolla Hibrit, Sakarya'daki fabrikada üretim bandına girecek.