2019 Yeni Kasa Mazda3 Özellikleri Ne Olur

Yeni nesil Mazda3'ün Kasım ayındaki Los Angeles Otomobil Fuarı'nda tanıtılması bekleniyor.
02-06-2018 10:38 - 15507 Okundu

Auto Express’te çıkan habere göre Mazda yeni hatchback modeli ile Mercedes-Benz A-Class ve Audi A3'e ciddi bir alternatif olmak istiyor.Bu sayede, müşteriler geniş bir iç mekan ve yüksek teknolojili bir kabin ile karşılaşabilirler.

Ancak değişiklikler sadece kabinde olmayacak.Kaputun altında da önemli değişikler yapılacak. Yeni motor teknolojisi olan SkyActiv-x ünite, yeni Mazda3’te görev yapmaya başlayacak.

Dizel cephesinde de birtakım iyileştirmeler yapılacak.Daha iyi bir yakıt tüketimi ve daha yüksek performans sunan dizel motor seçenekleri Mazda3 için hazırlanacak.

Tasarım olarak da oldukça şık bir model ile karşılaşacağız.Zaten Mazda’ nın tasarım her zaman beğeniliyor.Bu nedenle şimdiden eminiz ki yeni Mazda3, kendine hayran bırakan bir tasarım sahip olacaktır.Hatchback, KAI Konseptinden tasarım özellikleri alacak.

Türkiye'de 114.350 TL' den başlayan fiyatlar ile satışta olan MAZDA3, kaputunun altında SKYACTIV teknolojisi kullanıyor.Bu motor maksimum 185 km/S hız yapabiliyor ve 0-100 km/S hıza 11 saniyede ulaşabiliyor. 100 km'de sadece 3.8 litrelik yakıt tüketimine sahp olan model, 99 g/km CO2 emisyon değerine sahip.