2020 Cupra Formentor Özellikleri Açıklandı 2020-03-03

Cupra' nın ilk modeli böylece örtüsünü kaldırmış oldu.
03-03-2020 08:49 - 15108 Okundu

Geçtiğimiz yıla kadar Seat ile birlikte yoluna devam eden Cupra, artık ayrı bir marka olarak varlığını sürdürecek.  Yeni marka, kendi geliştirdiği yeni modelini de Cenevre Fuarında tanıtacaktı. Ancak coronovirüs nedeni ile fuarın iptal edilmesi nedeniyle , Cupra yeni modelini internet üzerinden tanıttı.

Formentor ismi ile gelen yeni suv modeli, adını Mallorca'daki bir bölgeden alıyor. Keskin  ve belirgin çizgileri ile karizmatik bir tasarıma sahip olan Cupra Formentor, bagaj kapağında sanki Porsche modellerinden esinlenmiş gibi. LED şerit ve merkezdeki led stop lambaları  Seat Tarraco ile benzerlik gösteriyor. Leon 4'te de böyle bit tasarım bulunuyor. Kısacası yeni Cupra Formentor, Leon ' un suv versiyonu olmuş diyebiliriz.

KABİN ÖZELLİKLERİ

Yeni modelin merkezinde 12 inçlik bir multimedya ekranı bulunuyor. Ayrıca geometride yamuk olarak nitelendirilen şekilde hava menfezleri bulunuyor. Dijital gösterge paneli, alümiunyum ve bakır detaylar, siyah ve koyu mavi detaylar, aracın karizmasını arttırıyor. Aracın bagaj hacmi ise 450 litre.

Apple ve Android cihazlarla bağlantısı olan Cupra Formentor, trafik levhası okuma, hız sabitleyici, kör nokta uyarı sistemi gibi özelliklere de sahip.

MOTOR SEÇENEKLERİ

Yeni Formentor' un iki motor seçeneği bulunuyor. 310 beygirlik 400 nm tork üreten 2.0 TSI ünite ve 150 beygirlik 1.4 TSI motor araca hayat veriyor. Plug-in hibrit versiyonu ise 245 hp gücünde ve 400 nm tork üretebiliyor. 50 km menzil mesafesi sunan bu seçenek, 7 ileri DSG şanzıman ile kombine ediliyor.

Yeni Formentor'un satışlar 2020'nin son çeyreğinde başlayacak.