2020 Kia Elektrikli Soul Geliyor

Los Angeles Fuarı'nda yeni Soul ile tanışabiliriz.
25-10-2018 10:52 - 20253 Okundu

Kia, elektrikli araç segmentindeki model ailesini genişletiyor.Bu modellerden birisi de Soul olacak. 2020 yılında gelmesi beklenen Soul Elektrik, Kasım ayındaki Los Angeles Fuarı'nda tanıtılabilir.

The Korean Car Blog' a göre, Los Angeles Fuarı'nda Soul' un hem elektrikli hem de benzinli versiyonları ile tanışacağız. Burada tanıtılmasının nedeni olarak ise ABD pazarında elektrikli araçlara olan ilginin çok fazla olması gösterildi.

Kia yeni nesil Soul hakkında çok fazla şey açıklamadı. Ancak yeni Soul' un test görüntülerine göre, baştan aşağı yenilenen bir araç ile tanışacağız.Büyük farların üstüne monte edilen ince LED gündüz farlarına sahip olan yeni Soul, yeni bir ön kaplama da dahil olmak üzere birkaç değişiklik ile gelecek.

Tanıdık tasarım kabinde de devam ediyor, ancak daha kaliteli malzemeler ve daha modern teknoloji bekliyoruz.Casus görsellerde yeni bir direksiyon simidi,  revize edilmiş şalt ve güncellenmiş bir bilgi-eğlence sistemi geleceği görülüyor.En büyük değişikliklerden biri, döner bir topuza sahip yepyeni bir vites kolu olacak.

Hyundai Kona'daki aynı platformu kullanan Soul, giriş seviyesinde 147 hp güç üreten 2.0 litrelik üniteye sahip olacak. Ayrıca 175 hp' lik 1.6 litrelik ünite de seçeneklerden birisi olacak.

Diğer taraftan, 64 kwh'lik lityum iyon pil ile de satın alınabilecek Kia Soul.  Bu ünite, 201 hp güç ve 392 nm tork üretebilecek.Aracın maksimum menzil mesafesi ise 415 km olacak.