2020 Mazda CX-3 Özellikleri Belli Oluyor

Yeni 2020 Mazda CX-3, daha geniş daha büyük ve daha pratik bir araç olacak.
18-09-2018 08:24 - 15787 Okundu

CX-3, bazı pazarlarda popüler bir model.Ancak Mazda, dünya çapındaki bilinirliğini geliştirmek için CX-3 modelini büyütme konusunda istekli.Sonuç olarak, yeni nesil CX-3 artık Mazda2'yi taban olarak kullanmayacak.Bu platform yerine Mazda3 tarafından kullanılan küçük araç platformunu kullanacak.Böylece, aracın boyutları Toyota C-HR ve Hyundai Kona'ya benzer olacak.

Mazda, ilk etapta Mazda3’ün platformunu değiştirecek. Eski platform yerini SkyActiv II platformuna bıracak.Daha sonra da yeni platform CX-3 modelinde kullanılmaya başlanacak. Bu platform önceki platformlara göre daha güçlü ve sağlam olacak.

İkinci nesil CX-3, yalnızca performansını arttırmakla da kalmayacak.Aynı zamanda yakıt tüketimi %30’ kadar azaltılacak.Ayrıca SkyActive-X motor teknolojisi ile satışa sunulacak.Bu motor, Mazda3’te görev yapmaya başlayacak ve diğer Mazda modellerinde de kullanılmaya başlanacak.Yeni motor seçeneği, 187 hp gücünde olacak ve 230 nm tork üretebilecek.Vites seçenekleri, 6 ileri manuel ve otomatik olacak.

Kabinde ise  Mazda, oturma tasarımını değiştirecek. İç mekanın ergonomisi ve akustiği de selefine göre daha iyi olacak.

Yeni Mazda CX-3'ün, 2020 yılına kadar geleceği bildirildi.