2020 Nissan X-Trail Yorum-Değerlendirme, Test Sürüşü, Fiyat Listesi

Yenilenen model, selefine göre daha temiz bir model diyebiliriz.
02-03-2020 13:13 - 22013 Okundu

Birinci ve ikinci nesil Nissan X-Trail, etkileyici özellikleri ve sağlam yapısı ile kendine has bir tarzı olan araçtı. Bazı ülkelerde Rogue ismi ile pazarlanan crossover, üçüncü neslinde daha şık ve modern bir görünüm sergiliyor.

6 yılın ardından hala üretimde olan model, 2017 yılında makyaj operasyonundan geçmişti. Ancak önemli bir değişiklik yapılmamıştı.Ancak yeni 2020 X Trail ile geçirdiğimiz süre içinde selefine göre önemli yenilikler ile geldiğini görüyoruz.

PAKET ÖZELLİKLERİ

Test aracında 1.3 litrelik DIG-T motor bulunuyor. Benzin otomatik vites kombinasyonu ile test edilen model, turbo özelliğine de sahip. 160 beygirlik motor,100 km’ de 6.3 litrelik yakıt tüketimi gerçekleştiriyor.Ancak testlerde aracın yakıt tüketiminin daha fazla olduğunu gördük.

Ayrıntılara girmeden önce motor ve şanzıman kombinasyonundan biraz daha bahsedelim. Motor tek başına yeterince iyi. Piyasadaki en yumuşak dört silindirli motor olmasa da segmentinin en iyi teknolojilerinden birisi denebilir. Günlük kullanılm için yeterli. Otoyol sürüşlerinde de harika bir sürüş konforu sunuyor.

Şanzımanda ise DCT görev yapıyor. Bazı kişiler DCT şanzımanı çok sevse de bazı kiişler bu şanzıman teknolojisinden hiç mennun değiller. Bize göre vites oldukça iyi. Kalkışlarda iyi bir iş çıkartıyor.Ancak tüm DCT şanzımanlarda olduğu gibi bazı sorunları bulunuyor. Geçişlerde vs durumlarda daha iyi performans olabileceğini düşünüyoruz.

Nissan X-Trail, 4X2 versiyonu ile Türkiye’de satışa sunuluyor. Günlük sürüş için ideal olsa da gücün gerektiği bazı durumlarda bu çekiş yetersiz kalabiliyor. 4X4 versiyon yurt dışında satışa sunuluyor ve performansının çok iyi olduğundan bahsediliyor.

Pratiklik ve konfor

X-Trail'in kabini oldukça hoş. Sürücünün kullanabileceği hemen hemen herşey son derece iyi konumlandırılmış ve pratik bir şekilde kullanılabiliyorlar. Bu suv, ikinci sıra koltukları dik konumdayken 565 litrelik, yatay konumda ise 945 litrelik bagaj hacmi sunuyor. 

Ön bölüm uzun yolculuklar için de oldukça rahat. Siyah deri detayları ve siyah sert plastikler aracı daha premium gösteriyor. En sevdiğimiz özelliklerden biri, içeceklerinizi serin tutmak için bardak tutuculardaki küçük hava delikleri. Isıtmalı koltuklar,bir adet  USB bağlantı noktası ve 12 voltluk bir soket standart olarak veriliyor. Düz tabanlı direksiyon simidi ve panoramik sunroof da bulunuyor. 7 inçlik bilgi-eğlence sistemi biraz hayal kırıklığı yaratıyor ve X-Trail’in rakiplerinde bulunan bilgi-eğlence sistemlerine kıyasla  biraz daha modası geçmiş gibi görünüyor.

Nissan’ın Safety Shield paketi sayesinde birçok güvenlik özelliği standart olarak veriliyor. Bunlar arasında otonom acil frenleme, arka çapraz trafik uyarısı,  şeritten ayrılma uyarısı, şerit takip sistemi (çok iyi çalışıyor diyebiliriz) ve uyarlanabilir hız sabitleyici bulunuyor.

Harici olarak, 2020 Nissan X-Trail, 19 inç siyah ve gümüş renkli jantlar,  led farlar, yan eteklerde krom kaplamalar ve baz modelde bulamacaüınız tavan rayları bulunuyor. Bir başka güzel özellik ise arka tampunun altında otomatik olarak bagağı açan sensör bulunuyor.

Türkiye’de, 2020 Nissan X-trail,  292 bin TL' den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor.

Sonuç olarak X-trail, rakiplerine göre biraz yaşlı olsa da hala çekici bir suv modeli. Önümüzdeki birkaç sene içinde çıkacak olan yeni kasası için çalışmalar devam ediyor. Nissan' ın sizin için doğru seçenek olup olmadığına karar vermeden önce yeni kasasını beklemek muhtemelen daha iyi bir fikir.

Model Fiyat
1.3 DIG-T 160 DCT Planium 5 Koltuk Bej Döşeme 292.100
1.3 DIG-T 160 DCT Planium 5 Koltuk Taba Döşeme 292.100